Stekt kål med bacon, løk og hvitløk

Stekt kål med bacon, løk og hvitløk

Lær å lage smakfull stektkål med bacon, løk og hvitløk. En rask og enkel oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddagen. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 skiver bacon, hakket
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 1 stor hodekål, kjernet og skåret i strimler
  • 5. 1 spiseskje salt, eller etter smak
  • 6. 1 teskje malt svart pepper
  • 7. 1/2 teskje løkpulver
  • 8. 1/2 teskje hvitløkpulver
  • 9. 1/8 teskje paprika

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg baconet i en stor kjele og kok opp over middels høy varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Tilsett løk og hvitløk; kok og rør til løken karamelliserer, ca. 10 minutter. Rør umiddelbart inn kål og fortsett å koke og røre i ytterligere 10 minutter. Krydre med salt, pepper, løkpulver, hvitløkpulver og paprika. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke, rør av og til, i omtrent 30 minutter til.