
Kremet kaffekake med rømme III
Oppdag oppskriften på en deilig kaffe-kake med rømme, perfekt for kaffenytelse. Enkel å lage og passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp smør
- 2 kopper hvitt sukker
- 2 egg
- 1 kopp rømme
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/8 teskje salt
- 1/3 kopp hvetemel
- 1/2 kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer smeltet smør
- 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
- 2I en stor bolle, pisk sammen 1 kopp smør og hvitt sukker til det blir lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen, deretter rør inn rømme og vanilje. Bland inn 2 kopper mel, bakepulver og salt. Fordel halvparten av røren i den forberedte formen.
- 3Lag fyllet: I en middels stor bolle, bland 1/3 kopp mel, brunt sukker, 2 ss smeltet smør og kanel. Strø halvparten av fyllet over kakerøren. Fordel den andre halvparten av røren over fyllet, og topp med resten av fyllet.
- 4Stek i 35 til 40 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren.