Varm rødbete- og linsasalat med geitost

Varm rødbete- og linsasalat med geitost

oppskrift på en varm rødbete- og linse salat med kremet geitost, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore rødbeter, skrelt og delt i 2,5 cm tykke båter
  • 2. 3 ss ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe med
  • 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 4. 1/4 kopp hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter, finhakket
  • 5. Én 4-unse (ca. 115 g) rull med geitost
  • 6. 1 kopp rester av linser fra oppskriften "Laks med linser"
  • 7. 1/4 pund (ca. 115 g) bacon i skiver eller tykke skiver
  • 8. 1 middels sjalottløk, finhakket
  • 9. 2 ss eplecidereddik
  • 10. En klype sukker
  • 11. 1 stor bunt frisée, revet, eller 6 kopper babygrønnsaker
  • 12. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe med
  • 13. 2 purre, kun den hvite og lysegrønne delen, delt på langs og hakket
  • 14. 2 gulrøtter, i terninger
  • 15. 3 hvitløksfedd, hakket
  • 16. 1 ss tomatpuré
  • 17. 1 kanelstang
  • 18. 1/2 pund (ca. 1 1/4 kopper) franske brune eller grønne linser
  • 19. 1 bunt sveitsisk chard
  • 20. 3 laksefileter à 6 unser (ca. 170 g), uten skinn og midtstykke
  • 21. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 22. 1 ss honning
  • 23. Saften av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 400°C. Bland rødbetene med 3 spiseskjeer olivenolje i en stekeplate og krydre med salt og pepper. Stek til de er møre, ca. 30 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, krydre nøttene med salt og pepper i en flat skål. Skjær geitosten i 4 jevne skiver. Trykk de skårne sidene i nøttene og sett til side. Varm opp linsene i mikrobølgeovnen eller i en kjele, og krydre med salt og pepper.
  3. 33. Kok baconet i en stekepanne over middels høy varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter, og overfør det til tørkepapir med en hullsleiv. Tilsett sjalottløk i stekepannens fett og kok i 20 sekunder. Ta av varmen; visp inn eddik og sukker.
  4. 44. Ta rødbetene ut av ovnen, og varm geitostskivene med nøtteoverflaten opp på den varme stekeplaten. Vend frisée-salaten med bacon og dressing, og fordel den i serveringsskåler. Topp salatene med rødbeter, linser og en skive geitost. Drypp over mer olivenolje.
  5. 55. Per porsjon: Kalorier 482; Fett 39 g (mettede 12 g); Kolesterol 42 mg; Natrium 571 mg; Karbohydrater 19 g; Fiber 5 g; Protein 15 g
  6. 66. Fotograf: Antonis Achilleos
  7. 77. Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stekepanne over middels varme. Tilsett purre og gulrøtter, og kok til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og tomatpuré, og kok i 1 minutt. Øk varmen til høy; tilsett 4 kopper vann, kanelstang og linser. Kok opp, reduser varmen til middels høy, dekk til og la småkoke til de er møre, ca. 20 minutter.
  8. 88. I mellomtiden, fjern stilkene fra grønnkålen; sett til side 3 blader og hakk resten. Legg de hele bladene over linsene, dekk til og la de visne i 1 minutt. Fjern grønnkålen og dekk linsene. Krydre laksen med salt og pepper, og pakk hvert filet inn i et visnet grønnkålblad.
  9. 99. Sett til side omtrent 1 kopp linser til en annen bruk. Rør inn honning og sitronsaft i de resterende linsene, og krydre med salt og pepper. Rør inn hakket grønnkål. Legg den innpakkede laksen oppå linsene, og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Dekk til og la småkoke over middels høy varme til fisken er gjennomkokt, ca. 6 minutter.
  10. 1010. Ta ut laksen og skjær den i biter. (Hvis linsene virker tørre, tilsett en skvett vann.) Fordel linsene i skåler og legg laksen oppå.
  11. 1111. Per porsjon: Kalorier 510; Fett 20 g (mettede 3 g); Kolesterol 70 mg; Natrium 357 mg; Karbohydrater 45 g; Fiber 8 g; Protein 40 g