
Patriotisk bærterte
oppskrift på patriotic berry trifle, en fargerik og patriotisk dessert med bær og krem. perfekt for sommerfesten eller nasjonaldagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp sukker pluss 2/3 kopp sukker
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 1/4 teskje mandelessens
- 1 ferdiglaget angel food-kake, skåret i 2,5 cm tykke skiver
- 1 pund kremost, romtemperert
- 2 kopper kremfløte, romtemperert
- 2 pint blåbær
- 2 pint jordbær, renset og skivet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1/4 kopp sukker, sitronsaften og 1/4 kopp vann i en kjele over middels høy varme, mens du rører, til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og rør inn mandeluttrekket.
- 2Pensle begge sider av hver skive kake med sirupen. Kutt skivene i 2,5 cm store terninger.
- 3Pisk resten av 2/3 kopp sukker og kremosten med en mikser på middels hastighet til det er glatt og lyst. Tilsett fløten og pisk på middels høy hastighet til det er glatt og har konsistens som pisket krem.
- 4Legg halvparten av kakebitene i bunnen av en trifle- eller stor glassbolle på 13 kopper. Strø jevnt over med et lag blåbær. Fordel halvparten av kremblandingen over blåbærene og jevnt ut. Topp med et lag jordbær. Legg resten av kakebitene oppå jordbærene, deretter mer blåbær og til slutt resten av kremblandingen. Avslutt med de resterende jordbærene og blåbærene, og arranger dem i et dekorativt mønster. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time.
- 5Fotograf: Steve Giralt