Hello Fresh Mobile Banner
Dungeness-krepskaker med grønn cocktail-saus

Dungeness-krepskaker med grønn cocktail-saus

Lær hvordan du lager deilige dungeness crabcakes med frisk grønn cocktail saus. Perfekt for forretter eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 10 skiver butikkbrød av hvitt brød (ca. ½ brød)
  • ¾ kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 1 stort eggeplomme
  • 2 teskjeer fersk sitronjuice
  • 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 1½ teskjeer sterk pepper-saus
  • 7 teskjeer Dijon-sennep
  • ½ teskje paprika
  • ½ teskje tørket timian
  • ½ teskje sellerifrø
  • ¼ teskje nykvernet svart pepper
  • 5 spiseskjeer olivenolje
  • 450 gram fersk kokt Dungeness-krabbekjøtt, sortert for skjellbiter og brusk, med klør og store stykker igjen hele
  • ¼ kopp hakket løk
  • ¼ kopp hakkede og frøfjernede grønne paprika
  • ¼ kopp hakkede og frøfjernede røde paprika
  • Usaltet smør, til steking, ca. 6 spiseskjeer
  • Grønn cocktail-saus, oppskrift følger
  • 4 til 8 sitronbåter
  • 225 gram tomatillos, skrellet og delt i kvarter
  • 2 spiseskjeer risvinseddik
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 teskjeer sterk grønn pepper-saus
  • 1 teskje hakket hvitløk
  • 1 teskje ristet sennepsfrø
  • 1 teskje fersk horseradish, skrelt og revet

Fremgangsmåte

  1. 1Riv opp det hvite brødet og kjør bitene i en food processor for å lage fine, myke smuler. (Du skal ha omtrent 6 kopper smuler.) Hell brødsmulene over i en flat panne og bland inn 1/2 kopp av den hakkede persillen (reserver resten av 1/4 kopp til krabbekakedeigen). Sett til side.
  2. 2I en food processor, kombiner eggeplomme, sitronsaft, Worcestershire-saus, hot pepper, sennep, paprika, timian, sellerifrø og svart pepper, og kjør for å blande. Med motoren i gang, tilsett sakte oljen gjennom matingslangen i en jevn strøm til blantingen emulgerer og danner en majones. Ta majonesen ut av food processoren og sett den i kjøleskapet.
  3. 3Plasser krabbekjøttet i en sil med osteklede over en bolle. Dra ostekledet stramt rundt krabbekjøttet og klem ut så mye juice som mulig. Legg de hakkede løkene og paprikaene i en sil over en bolle, og bruk hendene til å presse ut så mye juice som mulig. I en stor bolle, bland løkene og paprikaene med resten av den 1/4 koppen persille. Tilsett den avkjølte majonesen og krabbekjøttet, og vend forsiktig sammen. Tilsett 1 kopp av brødsmule-persille-blandingen og bland godt. Ikke arbeid for mye med blandingen, ellers kan krabbekakene bli seige. Form forsiktig 8 kaker, og rull dem lett i den resterende brødsmule-persille-blandingen. La krabbekakene ligge i pannen med brødsmulene til du skal steke dem.
  4. 4Forvarm ovnen til 220°C. Bruk en non-stick stekepanne og smør etter behov, og stek krabbekakene i porsjoner til de er gyldne på begge sider. Legg dem på et stekebrett, og når de er blitt brune, sett dem i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 5–8 minutter.
  5. 5Server én krabbekake som forrett eller to som hovedrett. Server med en liten skål cocktail-saus og en sitronbåt.
  6. 6Kok's notat: Krabbekakene holder seg bedre hvis de forberedes dagen før og oppbevares i kjøleskapet før steking. Oppbevar dem i pannen med brødsmuler, dekket med plastfolie.
  7. 7Ha tomatillos i en food processor og kjør til grovkuttet puré. Hell tomatillopuréen over i en sil, la væsken renne av, og kast den. Ha den avrente puréen i en liten bolle og rør inn eddik, sukker, pepper-saus, hvitløk, sennepsfrø og horseradish til det er godt blandet.
  8. 8Porsjon: 2/3 kopp