
Dungeness-krepskaker med grønn cocktail-saus
Lær hvordan du lager deilige dungeness crabcakes med frisk grønn cocktail saus. Perfekt for forretter eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 10 skiver butikkbrød av hvitt brød (ca. ½ brød)
- ¾ kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1 stort eggeplomme
- 2 teskjeer fersk sitronjuice
- 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 1½ teskjeer sterk pepper-saus
- 7 teskjeer Dijon-sennep
- ½ teskje paprika
- ½ teskje tørket timian
- ½ teskje sellerifrø
- ¼ teskje nykvernet svart pepper
- 5 spiseskjeer olivenolje
- 450 gram fersk kokt Dungeness-krabbekjøtt, sortert for skjellbiter og brusk, med klør og store stykker igjen hele
- ¼ kopp hakket løk
- ¼ kopp hakkede og frøfjernede grønne paprika
- ¼ kopp hakkede og frøfjernede røde paprika
- Usaltet smør, til steking, ca. 6 spiseskjeer
- Grønn cocktail-saus, oppskrift følger
- 4 til 8 sitronbåter
- 225 gram tomatillos, skrellet og delt i kvarter
- 2 spiseskjeer risvinseddik
- 1 spiseskje sukker
- 2 teskjeer sterk grønn pepper-saus
- 1 teskje hakket hvitløk
- 1 teskje ristet sennepsfrø
- 1 teskje fersk horseradish, skrelt og revet
Fremgangsmåte
- 1Riv opp det hvite brødet og kjør bitene i en food processor for å lage fine, myke smuler. (Du skal ha omtrent 6 kopper smuler.) Hell brødsmulene over i en flat panne og bland inn 1/2 kopp av den hakkede persillen (reserver resten av 1/4 kopp til krabbekakedeigen). Sett til side.
- 2I en food processor, kombiner eggeplomme, sitronsaft, Worcestershire-saus, hot pepper, sennep, paprika, timian, sellerifrø og svart pepper, og kjør for å blande. Med motoren i gang, tilsett sakte oljen gjennom matingslangen i en jevn strøm til blantingen emulgerer og danner en majones. Ta majonesen ut av food processoren og sett den i kjøleskapet.
- 3Plasser krabbekjøttet i en sil med osteklede over en bolle. Dra ostekledet stramt rundt krabbekjøttet og klem ut så mye juice som mulig. Legg de hakkede løkene og paprikaene i en sil over en bolle, og bruk hendene til å presse ut så mye juice som mulig. I en stor bolle, bland løkene og paprikaene med resten av den 1/4 koppen persille. Tilsett den avkjølte majonesen og krabbekjøttet, og vend forsiktig sammen. Tilsett 1 kopp av brødsmule-persille-blandingen og bland godt. Ikke arbeid for mye med blandingen, ellers kan krabbekakene bli seige. Form forsiktig 8 kaker, og rull dem lett i den resterende brødsmule-persille-blandingen. La krabbekakene ligge i pannen med brødsmulene til du skal steke dem.
- 4Forvarm ovnen til 220°C. Bruk en non-stick stekepanne og smør etter behov, og stek krabbekakene i porsjoner til de er gyldne på begge sider. Legg dem på et stekebrett, og når de er blitt brune, sett dem i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 5–8 minutter.
- 5Server én krabbekake som forrett eller to som hovedrett. Server med en liten skål cocktail-saus og en sitronbåt.
- 6Kok's notat: Krabbekakene holder seg bedre hvis de forberedes dagen før og oppbevares i kjøleskapet før steking. Oppbevar dem i pannen med brødsmuler, dekket med plastfolie.
- 7Ha tomatillos i en food processor og kjør til grovkuttet puré. Hell tomatillopuréen over i en sil, la væsken renne av, og kast den. Ha den avrente puréen i en liten bolle og rør inn eddik, sukker, pepper-saus, hvitløk, sennepsfrø og horseradish til det er godt blandet.
- 8Porsjon: 2/3 kopp