Florentinske kjeks
Lær hvordan du lager florentine cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller småkaker til kaffen. Enkel å lage og utrolig smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 6 unser smør
- 3/4 kopp lys mais sirup
- 3/4 kopp sukker
- 12 unser mandler, hvorav 6 unser er skivet og 6 unser er malt i en kjøkkenmaskin
- 3/4 kopp kakehvetemel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en varmluftsovn til 160 grader Celsius, eller en vanlig ovn til 180 grader Celsius.
- 2Smelt smøret i en middels stor, tykkbunnet kjele over middels lav varme. Tilsett mais sirup og sukker i kjelen, øk varmen til middels, og kok til sirupen begynner å småkoke.
- 3I mellomtiden blander du mandler og mel i en liten bolle, og tilsetter dem deretter i den småkokende sirupen. Rør med en tresleiv til alt er godt blandet, og fjern deretter fra varmen.
- 4Hell blandingen i en bolle, bruk en slikkepott av gummi for å skrape ut alt, og la den avkjøle.
- 5Legg bakepapir på et stekebrett. Form deigen til kuler på 30 gram for store kokier eller 15 gram for små kokier, og plasser dem på bakepapiret med 8 cm mellomrom, ettersom de vil flyte ut betydelig. Stek til de akkurat begynner å bli gyldne, ca. 5 til 8 minutter. Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på kokiene.
- 6Så snart du tar kokiene ut av ovnen, former du dem til kopper ved å forme hver kokie rundt bunnen av et lite glass eller en liten kopp. De må fortsatt være varme for å holde denne formen.