Hello Fresh Mobile Banner
Florentinske kjeks

Florentinske kjeks

Lær hvordan du lager florentine cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller småkaker til kaffen. Enkel å lage og utrolig smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 6 unser smør
  • 3/4 kopp lys mais sirup
  • 3/4 kopp sukker
  • 12 unser mandler, hvorav 6 unser er skivet og 6 unser er malt i en kjøkkenmaskin
  • 3/4 kopp kakehvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en varmluftsovn til 160 grader Celsius, eller en vanlig ovn til 180 grader Celsius.
  2. 2Smelt smøret i en middels stor, tykkbunnet kjele over middels lav varme. Tilsett mais sirup og sukker i kjelen, øk varmen til middels, og kok til sirupen begynner å småkoke.
  3. 3I mellomtiden blander du mandler og mel i en liten bolle, og tilsetter dem deretter i den småkokende sirupen. Rør med en tresleiv til alt er godt blandet, og fjern deretter fra varmen.
  4. 4Hell blandingen i en bolle, bruk en slikkepott av gummi for å skrape ut alt, og la den avkjøle.
  5. 5Legg bakepapir på et stekebrett. Form deigen til kuler på 30 gram for store kokier eller 15 gram for små kokier, og plasser dem på bakepapiret med 8 cm mellomrom, ettersom de vil flyte ut betydelig. Stek til de akkurat begynner å bli gyldne, ca. 5 til 8 minutter. Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på kokiene.
  6. 6Så snart du tar kokiene ut av ovnen, former du dem til kopper ved å forme hver kokie rundt bunnen av et lite glass eller en liten kopp. De må fortsatt være varme for å holde denne formen.