Blandet salat

Blandet salat

Lær hvordan du lager en deilig insalata mista, en frisk italiensk salat perfekt for sommermåltider. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 liten hodesalat med romaine, trimmet, skylt og tørket
  • 1 liten hodesalat med grønn blader, trimmet, skylt og tørket
  • 1 bunt arugula-blader, trimmet, skylt og tørket
  • 1 liten hodesalat med radicchio
  • 1 frøfri agurk, skivet i tynne skiver
  • 1 rødløk, tynne skiver
  • 1 oppskrift med sennep- og rødvinsvinaigrette, oppskriften følger
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • Salt og pepper, etter smak
  • 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Riv salat i bitestore biter. I en stor bolle blander du salaten med de resterende ingrediensene. Vend salaten med vinaigretten.
  2. 2I en liten bolle visper du sammen eddik, sennep, hvitløk, salt og pepper. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig.