Pasta med pesto, reker og speket skinke
Lær hvordan du lager en smakfull pasta med pesto, reker og spekeskinke. En enkel og rask oppskrift som passer til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Én tynn skive hvitløk
- 2 spiseskjeer pinjekjerner
- 1 teskje kosher-salt, eller mer etter smak
- 4 kopper (pakket) ferske basilikumblader
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
- 3/4 kopp finrevet Parmesan
- 3/4 kopp finrevet Pecorino Romano
- 1 pund pasta (som gemelli eller fusilli)
- 1 unse tynne skiver Speck, landskinke eller prosciutto, hakket
- 2 pund store reker, skrelte og rensede
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 2Kjør hvitløk, nøtter, 1 teskje salt og 1 isbit i en blender på lav hastighet til en grov pasta. Tilsett basilikum, 1 kopp olje og 2 spiseskjeer iskaldt vann, og kjør til basilikumen er nesten innarbeidet. Tilsett parmesan og pecorino; blend for å blande. Overfør pestoen til en middels stor bolle. Dekk med plastfolie, og press den direkte mot overflaten. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, og rør av og til til den er al dente. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet. I mellomtiden, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en stor stekepanne over middels varme. Kok spek, og rør av og til til den er brunet, ca. 2 minutter. Tilsett reker; krydre med salt og pepper. Kok, og rør av og til, til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 3 minutter. Ta av varmen, og vend inn pesto, pasta og kokevannet.