Vinterminestrone

Vinterminestrone

oppskrift på winter minestrone, en smakfull og næringsrik grønnsaksuppe perfekt for vinteren. lett å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 2 gulrøtter, skrellet og hakket
  • 2 selleristilker, hakket
  • 85 gram pancetta i tynne skiver, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 450 gram spinatstilker fjernet, blader grovhakket
  • 1 russetpotet, skrelt og i terninger
  • 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater
  • 1 frisk rosmarinstilk
  • 1 boks (ca. 425 g) cannellini-bønner, drenert og skylt
  • 2 bokser (ca. 425 g hver) lavsaltet storfebuljong
  • 1 bit Parmesanost, med skinn
  • 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp oljen i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, selleri, pancetta og hvitløk. Surr til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett grønnkål og potet; surr i 2 minutter. Tilsett tomater og rosmarinstang. La det småkoke til grønnkålen er visnet og tomatene har brutt ned, ca. 10 minutter.
  3. 3I mellomtiden, blend ¾ kopp bønner med ¼ kopp av buljongen i en food processor til det er nesten glatt. Tilsett den moste bønnemiksen, resten av buljongen og parmesanskallet i grønnsaksblandingen. La det småkoke til potetbitene er møre, rør av og til, ca. 15 minutter. Rør inn hele bønner og persille. La det småkoke til bønnene er gjennomvarme og suppen er tykk, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Kast parmesanskallet og rosmarinstangen (bladene vil ha falt av stilken).
  4. 4Hell suppen i boller og server.