Svenske sitronengler

Svenske sitronengler

oppskrift på swedish lemon angels, en lett og smakfull dessert med sitron, perfekt for sommeren eller helår. enkel å lage og fantastisk god.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 egg
  • 1/2 kopp kulturmelk (eller 1/4 kopp melk blandet med 1/4 kopp eddik)
  • 5 teskjeer natron
  • 1/2 teskje vanilje
  • 1 kopp sitronsaft
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 7/8 kopp hvetemel
  • 8 spiseskjeer smør eller margarin, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle eller målebeger på 2 kopper, pisk egget til det er skummende. Tilsett kulturmelk og vanilje og bland godt. Tilsett natron, én teskje om gangen, dryss det i og pisk til blandingen er glatt og har konsistens som lett krem. Hell i sitronsaften på én gang og bland inn i blandingen. Rør forsiktig, ikke pisk (du vil ha den kremete, men uten mye luft). Blandingen vil stivne til en pastaaktig klump. Bruk en slikkepott til å skrape den ut av bollen og spre den på en melet overflate. Sikt melet og 3/4 kopp sukker sammen, og bruk fingertuppene til å arbeide det inn i egge- og sitronblandingen. Kjevl ut deigen med en melet kjevle til ca. 1/32 tomme tykkelse, og bruk tuppen av en skarp kniv til å kutte ut "engel"-former. Vri opp kantene for å danne en skallformet kurve ca. 3/8 tomme høy. Strø resten av sukkeret over. Pensle hver engel med smeltet smør. Plasser englene med 1 tomme mellomrom på et ugredd stekebrett og stek i 12 minutter, eller til de er gylne.