Sommergrønnsakspasta med scampi

Sommergrønnsakspasta med scampi

oppskrift på sommerlig grønnsakspasta med scampi. enkel, rask og smakfull rett perfekt for varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 stykke usaltet smør
  • 1/2 kopp sopp, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 flaske hvitvin
  • 1/2 sitron, revet skall og saften
  • 2 sommer squash
  • 2 zucchini
  • Olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Rød chili-flak
  • 2 teskjeer revet Parmesan
  • Cherrytomater
  • 1 bunt persille, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret i en stor stekepanne og tilsett sopp, hvitløk og sjalottløk. Stek i 2 til 3 minutter. Tilsett litt vin (en kvart til halvflaske), sitrusskall og saft. La det småkoke i ytterligere 2 til 3 minutter. Skru ned varmen til lav for å holde sausen varm til den skal brukes.
  2. 2Bruk en grønnsaksskreller og skrell forsiktig sommer squash og zucchini til du når midten, slik at du får pasta-lignende grønnsaksnudler.
  3. 3Varm opp litt olivenolje i en stor panne over middels varme. Stek grønnsaksnudlene i 2 til 3 minutter. Tilsett den varme sausen, deretter litt chiliflak og smak til med salt og pepper. Rør inn osten og noen tomater, og kok i 1 til 2 minutter til. Avslutt med noen klyper persille.