søppel-salat og champagne-vinaigrette
Lær hvordan du lager en smakfull garbage salad med en luksuriøs champagne vinaigrette. Perfekt for sommermåltidet eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskje champagneeddik
- 1 spiseskje hakket frisk persille
- 1 teskje tørket sennep
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje hakket frisk timian
- 1/2 fedd hvitløk, revet
- 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- Kosher-salt og pepper
- 1/2 hode iceberg-salat, kuttet i bitestore biter (ca. 6 kopper)
- 1/2 hode romanosalat, kuttet i bitestore biter (ca. 8 kopper)
- 8 hvite sjampinjonger, grovhakket
- 2 gulrøtter, skrellet og grovhakket
- 1 stilk selleri, skrellet og tynnhakket
- 4 unser blåmuggost, smuldret (ca. 1/2 kopp)
- 4 unser skivet kalkunbryst fra delikatesse, grovhakket
- 2 til 4 ansjoser på olje, hele
- Pepperoncini, til pynt
- Alt annet som ser godt ut i kjøleskapet: kast det inn!
Fremgangsmåte
- 1Til vinaigretten: I en middels stor bolle, visp sammen eddik, persille, sennep, oregano, timian og hvitløk. Mens du visper, tilsett sakte olivenoljen. Krydre med salt og pepper, og du er klar til å sette i gang.
- 2Til salaten: Bland sammen isberg, romanosalat, sopp, gulrøtter, selleri, ost og kalkun i en stor bolle, og sett den i kjøleskapet til den skal serveres. Før servering, tilsett en god mengde dressing, bland godt, og topp med ansjos og pepperoncini... du har akkurat ryddet ut av kjøleskapet!