Krydret rekesalat med røkt chilivinaigrette
Oppdag en smakfull oppskrift på spicy shrimp salad med røkt chili vinaigrette. Perfekt for sommerens måltider eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 ss ancho chili pulver
- 1 ss lyst brunt sukker
- 1 ts chile de arbol pulver
- 1/4 ts malt kanel
- 1/4 ts malt spisskummen
- 24 store reker, skrellet og renset
- Salt og nykvernet pepper
- 3 ss olivenolje
- 8 unser ruccola, vasket og tørket
- Røkt chilivinaigrette, oppskrift følger
- Hakket korianderblader, til pynt
- 1/4 kopp risvineddik
- 1 ss chipotle-paprikapuré i adobo
- 1/4 kopp hakkede ferske korianderblader
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 ss honning
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en bolle, bland sammen ancho chili-pulver, lyst brunt sukker, chile de arbol, kanel og spisskummen, og sett til side. I en middels stor bolle, legg rekene. Salt og pepper rekene kraftig. Deretter strør du krydderblandingen over rekene på begge sider. Legg rekene på et bakepapirkledd stekebrett og drypp med olje. Stek i 4 til 5 minutter, eller til de er akkurat gjennomstekte.
- 3Legg ruccola i en bolle, drypp over noe av den røkte chilivinaigretten og smak til med salt og pepper. Fordel den krydrede ruccolaen på 4 tallerkener. Plasser 6 reker rundt hver tallerken. Drypp med mer vinaigrette og hakket koriander.
- 4Bland eddik, chipotle og koriander i en blender og kjør til jevn konsistens. Mens motoren går, tilsett sakte oljen til dressingen er emulsifisert. Smak til med honning, salt og pepper.