Krydret rekesalat med røkt chilivinaigrette

Krydret rekesalat med røkt chilivinaigrette

Oppdag en smakfull oppskrift på spicy shrimp salad med røkt chili vinaigrette. Perfekt for sommerens måltider eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 ss ancho chili pulver
  • 1 ss lyst brunt sukker
  • 1 ts chile de arbol pulver
  • 1/4 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt spisskummen
  • 24 store reker, skrellet og renset
  • Salt og nykvernet pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 8 unser ruccola, vasket og tørket
  • Røkt chilivinaigrette, oppskrift følger
  • Hakket korianderblader, til pynt
  • 1/4 kopp risvineddik
  • 1 ss chipotle-paprikapuré i adobo
  • 1/4 kopp hakkede ferske korianderblader
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1 ss honning
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en bolle, bland sammen ancho chili-pulver, lyst brunt sukker, chile de arbol, kanel og spisskummen, og sett til side. I en middels stor bolle, legg rekene. Salt og pepper rekene kraftig. Deretter strør du krydderblandingen over rekene på begge sider. Legg rekene på et bakepapirkledd stekebrett og drypp med olje. Stek i 4 til 5 minutter, eller til de er akkurat gjennomstekte.
  3. 3Legg ruccola i en bolle, drypp over noe av den røkte chilivinaigretten og smak til med salt og pepper. Fordel den krydrede ruccolaen på 4 tallerkener. Plasser 6 reker rundt hver tallerken. Drypp med mer vinaigrette og hakket koriander.
  4. 4Bland eddik, chipotle og koriander i en blender og kjør til jevn konsistens. Mens motoren går, tilsett sakte oljen til dressingen er emulsifisert. Smak til med honning, salt og pepper.