"PLT" salat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull "PLT" salat med enkle ingredienser. Perfekt for en sunn lunsj eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund pancetta, skivet i ¼-tommers tykkelse
- Extra virgin olivenolje, etter behov
- 4 hvitløksfedd, tynne skiver
- ¼ kopp rødvinseddik
- Havsalt, helst grått salt, og nykvernet svart pepper
- 1 ¼ kopper lett pakket, revet fersk basilikum, grovhakket, delt
- 6 store skiver landbrød, ca. ½ tomme tykke
- Extra virgin olivenolje, til pensling
- 8 til 9 kopper tynne skiver av hjertesalat (fra 1 stor hode)
- 3 store tomater
Fremgangsmåte
- 1Rull ut pancettaskivene og kutt dem på tvers i 2,5 cm lange stykker. I en stor stekepanne, kok opp pancetten på middels varme til den avgir mye av fettet sitt og begynner å bli sprø, omtrent 20 minutter. Sil pancetten i en sikt plassert over en varmebestandig målekopp. Tilsett olivenolje i pancettfettet etter behov, slik at det totalt blir 1 kopp.
- 2Ha fettet tilbake i stekepannen og varm opp på høy varme. Tilsett hvitløk og kok til den begynner å bli brun, 1 til 2 minutter. Ta stekepannen av varmen og la den avkjøle til romtemperatur. Når den er avkjølt, tilsett rødvinseddik og salt og pepper etter smak. (Smak til før du tilsetter salt, da pancetten allerede er kraftig saltet.) Rør inn halvparten av den hakkede basilikumen. Sett til side.
- 3Forvarm ovnen til 250 grader Celsius.
- 4Legg brødskivene i ett lag på et stekebrett med oppkant og rist dem i ovnen til de er gylne og akkurat begynner å bli sprø, ca. 6 minutter. (Du kan også riste brødet på en gassgrill på komfyren.) Ta ut av ovnen og pensle lett brødskivene på begge sider med olivenolje, og krydre lett med salt.
- 5For å servere, legg en rad med salat midt på hver tallerken. Skjær tomatene i 1,3 cm tykke skiver og legg dem på den ene siden av salaten. Skjær hver bruschetta diagonalt i 2 eller 3 biter, og legg bitene på siden av salaten. Plasser litt pancetta i midten av hver tallerken. Skje over en lik mengde av dressingen på hver tallerken. Strø over resten av basilikumen og server umiddelbart.