Karibisk ananas-kake med snudd opp ned

Karibisk ananas-kake med snudd opp ned

Lær å lage en smakfull caribbean pineapple upside-down cake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 ss usaltet smør, pluss mer til stekepannen
  • 2/3 kopp sukker
  • Én 20-unse boks med ananasringer
  • 2 ss ferske røde Thai-chili, hakket
  • 1 ¾ kopper hvetemel (se Kok’s notat)
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts fint salt
  • ¼ ts knuste rød pepperflak
  • ½ kopp kokosmelk
  • ½ kopp kulturmelk
  • 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • 1 stang (8 ss) usaltet smør, romtemperert
  • 1 ½ kopper sukker
  • 2 store egg

Fremgangsmåte

  1. 1For karamelltoppen: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør kun sidene av en rund kakeform med diameter på 23 cm.
  2. 2Rør sammen sukker og 1/3 kopp vann i en middels kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp, uten å røre, men sving kjelen forsiktig av og til til blandingen får en lys ravfarge, ca. 4–5 minutter. (Hvis nødvendig, børst bort eventuelle sukkerkrystaller på kanten av kjelen med en pensel fuktet med vann.) Ta kjelen av varmen, og visp forsiktig inn smøret (vær forsiktig; blandingen kan boble kraftig opp). Hell karamellen i den forberedte kakeformen, og vipp formen for å dekke mesteparten av bunnen. Pass på, formen vil være veldig varm fra karamellen. Legg ananasringene i formen og fyll hvert hull jevnt med chili. Sett til side.
  3. 3For kaken: Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og knuste rød pepperflak i en middels bolle; sett til side. Bland kokosmelk, kulturmelk og vanilje i en liten bolle; sett til side.
  4. 4Pisk smør og sukker sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, pisk godt etter hver tilsetning og skrap ned sidene av bollen etter behov. Senk hastigheten på mikseren til lav og tilsett melblandingen i 3 omganger, vekselsvis med melkeblandingen, og bland til det akkurat er kombinert.
  5. 5Hell røren over ananasen i kakeformen og jevn ut overflaten. Stek til kaken er gyllenbrun og gir etter når du trykker på den, og en kakepinne eller kakerenser kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 50–60 minutter. Kjør en kniv rundt kanten av kaken for å løsne den fra formen. La kaken avkjøle i formen på en avkjølingsrist til den er akkurat kald nok til å håndteres, ca. 30 minutter. Vend en serveringsplate over kakeformen, og mens du holder dem sammen, snu dem raskt slik at kaken løsner fra formen, med ananas-siden opp. La den avkjøle helt. Skjær i vinger og server.