Virkelig vill soppsuppe
oppskriften på really wild mushroom soup er en smakfull og enkel rett som passer perfekt til høsten. lær hvordan du lager denne deilige soppsuppen trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund innenlandske sopp, vasket og skåret i skiver
- 1/2 pund shiitakesopp, stilker fjernet, vasket og skåret i skiver
- 1/2 pund østerssopp, stilker fjernet, vasket og skåret i skiver
- 1/2 pund kantarell eller lignende sopp, vasket og skåret i skiver
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 4 sjalottløk, skrelt og hakket
- 1/4 kopp tørr vermut
- 1 liter skummet melk
- 1 kvist fersk timian
- 4 hele hvitløksfedd
- En klype nyrevet muskatnøtt
- Salt og pepper, etter smak
- 1/4 pund svart trumpet-sopp, vasket og revet i strimler
- 1/4 pund enokisopp
- En liten bunt gressløk, kuttet i 2,5 cm lange biter
Fremgangsmåte
- 1Vask alle soppene i lunkent vann i en dyp bolle. Bland soppen godt for å løsne smusset. Ta dem opp av vannet for hånd, og la smusset bli igjen i bunnen av bollen. Gjenta til det ikke er mer smuss. Fjern stilkene fra østerssoppen og shiitakesoppen, og skjær alle sopptyper i skiver. Hold de norske soppene adskilt fra de andre typene.
- 2Varm opp en 8-liters kasserolle på middels høy varme. Tilsett olivenolje, de norske soppene og finhakket sjalottløk, og kok til soppen er myk. Tilsett de resterende soppene, og stek i 5 minutter under omrøring av og til. Hell i vermut, og la det koke inn i 5 minutter.
- 3Tilsett melk, frisk timian, hvitløk og muskatnøtt. Kok opp, og skru ned varmen til lav, og la det småkoke i 30 minutter. Fjern timiankvisten, og smak til med salt og pepper. La suppen avkjøle litt, og kjør den deretter glatt med en stavmikser eller i en blender.
- 4I mellomtiden, raskt blansjer svarttrumpetsopp i saltet vann. Avkjøl og bland med enokisopp og gressløk.
- 5For å servere, varm opp suppen igjen i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Fordel de blandede enoki- og svarttrumpetsoppene i 6 like store porsjoner, og legg dem i midten av 6 skåler. Hell suppen over i skålene ved bordet, og hell over soppblandingen for å varme den opp.