Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Lær hvordan du lager kaiserschmarrn, en klassisk østerriksk dessert med luftige pannekaker og fruktkompott. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 3 eggehviter fra frittgående egg
  • En klype salt
  • 1 ½ unser sukker
  • 4 eggeplommer fra frittgående egg
  • 3 unser sukker
  • 8 unser crème fraîche
  • 2 spiseskjeer økologiske, gule rosiner som er bløtlagt
  • 4 teskjeer hvetemel
  • 1 unser mørk rom
  • Mykt usaltet smør, til å smøre pannen
  • Melis, til å dekke pannen
  • 680 gram økologiske jordbær, renset og delt i to
  • 3 spiseskjeer sukker
  • ½ spiseskje fersk økologisk sitronsaft
  • Melis, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: to ovnsikre 6-tommers sautépanner.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  3. 3For å lage marengsen: Plasser de tre eggehvitene og en klype salt i en elektrisk mikser, og tilsett gradvis 45 gram (1 1/2 unser) sukker. Pisk til myke topper.
  4. 4For å lage "kaiser"-bunnen: Bland de fire eggeplommene og 85 gram (3 unser) sukker i en stor bolle, og tilsett crème fraîche. Pisk til det blir en lys gul farge. (Du kan bruke en elektrisk mikser.) Tilsett rosiner, melk og rom, og fortsett å blande til det er jevnt. Vend forsiktig inn marengsen i "kaiser"-bunnen. (Nøkkelen til suksess med denne spektakulære retten er å vende inn marengsen perfekt – ikke over- eller underbland!) Når marengsen er godt blandet, er den klar til å stekes i en varm ovn.
  5. 5Fordel blandingen i to 6-tommers sautepanner som er smurt med smør og strødd med melis. Sett kasserollen i ovnen og stek i 12 minutter.
  6. 6I mellomtiden, til jordbærsausen: Bland 225 gram (1/2 pund) jordbær, 3 spiseskjeer sukker og sitronsaft i en middels stor kjele. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen og dekk til med plastfolie. La smakene trekke i 10 minutter. Overfør blandingen til en blender, kjør til den er godt blandet, og sil den. (Dette kan forberedes opptil 3 dager i forveien.)
  7. 7For å servere, varm opp sausen i en middels stor sautepanne, tilsett de resterende 450 gram (1 pund) jordbær, og vend forsiktig til de er godt dekket.
  8. 8For å montere: Fordel jordbærsausen på to serveringsfat, og legg forsiktig ut Kaiserschmarrn på toppen av frukten i tre store skjeer. Dryss over melis.