Kaiserschmarrn
Lær hvordan du lager kaiserschmarrn, en klassisk østerriksk dessert med luftige pannekaker og fruktkompott. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 eggehviter fra frittgående egg
- En klype salt
- 1 ½ unser sukker
- 4 eggeplommer fra frittgående egg
- 3 unser sukker
- 8 unser crème fraîche
- 2 spiseskjeer økologiske, gule rosiner som er bløtlagt
- 4 teskjeer hvetemel
- 1 unser mørk rom
- Mykt usaltet smør, til å smøre pannen
- Melis, til å dekke pannen
- 680 gram økologiske jordbær, renset og delt i to
- 3 spiseskjeer sukker
- ½ spiseskje fersk økologisk sitronsaft
- Melis, til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: to ovnsikre 6-tommers sautépanner.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 3For å lage marengsen: Plasser de tre eggehvitene og en klype salt i en elektrisk mikser, og tilsett gradvis 45 gram (1 1/2 unser) sukker. Pisk til myke topper.
- 4For å lage "kaiser"-bunnen: Bland de fire eggeplommene og 85 gram (3 unser) sukker i en stor bolle, og tilsett crème fraîche. Pisk til det blir en lys gul farge. (Du kan bruke en elektrisk mikser.) Tilsett rosiner, melk og rom, og fortsett å blande til det er jevnt. Vend forsiktig inn marengsen i "kaiser"-bunnen. (Nøkkelen til suksess med denne spektakulære retten er å vende inn marengsen perfekt – ikke over- eller underbland!) Når marengsen er godt blandet, er den klar til å stekes i en varm ovn.
- 5Fordel blandingen i to 6-tommers sautepanner som er smurt med smør og strødd med melis. Sett kasserollen i ovnen og stek i 12 minutter.
- 6I mellomtiden, til jordbærsausen: Bland 225 gram (1/2 pund) jordbær, 3 spiseskjeer sukker og sitronsaft i en middels stor kjele. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen og dekk til med plastfolie. La smakene trekke i 10 minutter. Overfør blandingen til en blender, kjør til den er godt blandet, og sil den. (Dette kan forberedes opptil 3 dager i forveien.)
- 7For å servere, varm opp sausen i en middels stor sautepanne, tilsett de resterende 450 gram (1 pund) jordbær, og vend forsiktig til de er godt dekket.
- 8For å montere: Fordel jordbærsausen på to serveringsfat, og legg forsiktig ut Kaiserschmarrn på toppen av frukten i tre store skjeer. Dryss over melis.