Elgkjøtt Chili con Carne

Elgkjøtt Chili con Carne

Lær hvordan du lager en deilig venison chile con carne. En smakfull hovedrett perfekt for høst- og vintermåltider. Enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 stk. fire-røstede poblano-pepper
  • 2 stk. fire-røstede tomater, pureert
  • 2 til 3 unser finhakket, ristet hvitløk
  • 4 unser olje eller klarnet smør
  • 3 skiver bacon, i terninger
  • 1 pund kjøttdeig av svin
  • 2,3 kg hjortekjøtt
  • 2 ss kosher-salt
  • 1 ss hvit pepper
  • 1 ss sort pepper
  • 7 ss chilipulver
  • 6 ss chorizokrydder
  • 3 ss oregano
  • 1/4 ss spisskummen
  • 1 liten skål hakket løk
  • 2 små skåler hakket grønn paprika
  • 2 små skåler hakket rød paprika
  • 1 liten skål hakket Anaheim-chili
  • 1 liten skål hakket selleri
  • 340 g Lone Star-øl
  • 950 g knuste tomater
  • 4 1/2 pint (ca. 1,7 liter) kyllingkraft
  • 1 kopp kokte kidneybønner
  • 1 kopp kokte svarte bønner
  • 1 kopp kokte pintobønner
  • 1 liten skål hakket koriander
  • Masa harina
  • Fetaost, til pynt
  • Blå tortillastaver, tynne, fritert

Fremgangsmåte

  1. 1Først, rist poblano-pepper, tomater og hvitløksfedd i ovnen. Skjær hvitløken i terninger, blend tomatene, skrell og skjær poblanopepper i skiver og sett til side.
  2. 2Ta en stor gryte eller en stor stekepanne og tilsett olje. Varm opp oljen og ha i baconet. Rør inn kjøttdeigen og la det koke på høy varme i 3 til 5 minutter, deretter tilsetter du hjortekjøtt.
  3. 3Smak til med salt, hvit- og svart pepper, chilipulver, chorizokrydder, oregano og finhakket hvitløk, og rør godt.
  4. 4Tilsett spisskummen gradvis etter eget ønske. Vær forsiktig og tilsett litt av gangen, da det er kraftig krydder. La dette koke godt opp under stadig omrøring.
  5. 5Når kjøttet er ferdigkokt, tilsett løk, paprika, Anaheim-chili og selleri.
  6. 6Deglaser pannen med 340 ml Lone Star-øl.
  7. 7Tilsett de blendede tomatene, to bokser knuste tomater, poblanopepper, kyllingkraft, bønner og koriander. La det småkoke og smak til.
  8. 8Hvis du ønsker det sterkere, kan du tilsette Serrano-pepper eller jalapeños.
  9. 9Jevn suppen med masa harina.
  10. 10Server i en stor bolle med fetaost og stekte mais-tortillachips i midten.
  11. 11Server gjerne med kjeks, maisbrød og iskald Lone Star-øl.