Mørk sjokolade Samoa-muffins
oppskrift på myke og saftige dark chocolate samoa cupcakes med kokos og karamell – perfekt for enhver anledning. lær hvordan du gjør det steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp glutenfritt melblanding
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 kopp kakaopulver
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje havsalt
- 1/2 teskje xanthan gum
- 1 kopp kokosmelk
- 1/2 kopp rapsolje
- 1/4 kopp svartbønnpuré
- 1/4 kopp espresso
- 1 spiseskje eddik
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje kokosnøttekstrakt
- 1 kopp veganske semi-søte sjokoladebiter
- Vegansk sjokoladesirup, for eksempel Da Vinci-merke
- Karamellkokosfyll, oppskrift følger
- Karamellsmørkremglasur, oppskrift følger
- 1/4 kopp søtede kokosflak, pluss mer til pynt
- 1/2 kopp kokosnøttpalm sukker
- 1/4 kopp ikke-meierimargarin
- 1/4 kopp kokosmelk
- 2 teskjeer arrowroot
- 1/4 teskje havsalt
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 8 kopper melis
- 8 unser ikke-meierimargarin
- 1/2 kopp soyamelk
- 1/4 kopp karamellsaus, fra kokoskaramellfyll
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en standard muffins- eller cupcakeform med 12 muffinsformer.
- 2I en middels bolle, visp sammen med en elektrisk mikser eller håndvisp mel, sukker, kakao, natron, salt og xanthan gum til det er godt blandet. Tilsett kokosmelk, olje, bønnepuré, espresso, eddik og ekstrakter, og bland til jevnt. Vend inn sjokoladechipsene.
- 3Fyll muffinsformene tre fjerdedeler fulle med røre. Stek til gjennomstekt, ca. 13 til 15 minutter. La cupcakesene avkjøle helt.
- 4For å montere: Fyll hver cupcake med karamell-kokosfyll ved å sprøyte omtrent 1 spiseskje av fyllet inn i midten. Topp rikelig med karamell-smørkrem. Drypp sjokoladesirup over toppen av kremen. Avslutt cupcakesene med en stor klype ristet kokos.
- 5Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle et stekebrett med bakepapir.
- 6Spre kokosflakene jevnt utover brettet. Stek til de er gyldne, ca. 20 minutter, og rør om hver 5. minutt.
- 7Ha kokosnøttsukker, melkefri margarin, kokosmelk, arrowroot og salt i en middels kjele. Kok opp over middels varme til det koker. La det koke i 3 minutter under omrøring av og til. Rør inn vanilje og la det stå i 5 minutter. Sett til side 1/4 kopp av karamellen til frosting. Tilsett 1/4 kopp av den ristet kokosnøtten i resten av karamellen, og rør godt. La det avkjøle. Fyll en konditrispose med fyllet og kutt av 0,6 cm (1/4 tomme) av tuppen.
- 8Bland sammen melis, melkefri margarin, soyamelk, karamellsaus og vanilje med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig.