Svinekotletter med blåmuggostsaus

Svinekotletter med blåmuggostsaus

Prøv denne deilige oppskriften på svinefilet med kremet blåmuggostsaus. En perfekt hovedrett for enhver anledning, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss smør
  • 2. 4 tykke skiver svinekjøtt
  • 3. 1/2 teskje malt svart pepper, eller etter smak
  • 4. 1/2 teskje hvitløkspulver, eller etter smak
  • 5. 1 kopp piskefløte
  • 6. 2 unser blåmuggost, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Krydre svinekotelettene med svart pepper og hvitløkspulver. Stek kotelettene i smør til de ikke lenger er rosa og saften renner ut, ca. 20 til 25 minutter. Vend dem av og til for å få en jevn brunfarge.
  2. 22. Ta kotelettene av pannen og hold dem varme. Rør inn kremfløten i pannen, og løs opp eventuelle kjøttbiter som har satt seg fast i bunnen. Rør inn blåmuggost. Kok opp, og rør konstant til sausen tykner, ca. 5 minutter. Hell sausen over de varme svinekotelettene.