Hello Fresh Mobile Banner
Mors gode kanelboller

Mors gode kanelboller

Oppdag oppskriften på mom's good cinnamon rolls, perfekte for en koselig frokost eller kaffestund. En enkel og deilig oppskrift på kanelboller som alle vil elske.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 (0,25 unser) pakker tørrgjær
  • 1/3 kopp hvitt sukker
  • 2 kopper varmt vann (45°C)
  • 1 spiseskje salt
  • 6 1/2 kopper hvetemel, delt
  • 2 egg
  • 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 2 teskjeer malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor blandebolle løses gjær og 1/3 kopp sukker opp i varmt vann. Rør inn salt og 2 kopper mel. Pisk deigen i 2 minutter. Rør inn egg og olje. Tilsett resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og pisk godt etter hver tilsetning.
  2. 2Når deigen har samlet seg, hell den ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 5 minutter. Smør en stor bolle med litt olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter.
  3. 3I en liten bolle blander du 1/2 kopp sukker og 2 teskjeer kanel; sett til side.
  4. 4Del deigen i tolv like store deler. Ta hver del, rull den til en logg og rull den i kanel- og sukkerblandingen. Legg knutene i en lett smurt 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform. Dekk bollene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve til de har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter.
  5. 5I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, til de er gylne.