
Bakt Ziti med pølse
Lær å lage en smakfull bakt ziti med pølse. En enkel oppskrift perfekt for en mettende hovedrett, klar på under 60 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en ovn til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm bakeform.
- 22. Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, rør inn ziti-pastaen, og la det koke opp igjen. Kok pastaen uten lokk, og rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 minutter. Sil av vannet i en sil over vasken.
- 33. Mens pastaen koker, varm opp en stor stekepanne på middels varme. Tilsett pølsen, og stek og rør til den er brun, ca. 10 minutter. Sil av pølsen og sett til side.
- 44. Rør sammen ricotta, egg, løk, hvitløk og oregano i en stor bolle til det er godt blandet. Rør inn den avsilte pastaen, den avsilte pølsen, salt, pepper og 1/2 glass spaghetti saus; bland godt.
- 55. Fordel 1/3 glass spaghetti saus i bunnen av den forberedte bakeformen. Legg et lag med halvparten av pastaen, 1/3 glass saus og halvparten av den revne osten. Deretter legger du resten av pastaen, 1/3 glass saus og resten av osten. Strø over basilikum. Dekk formen tett med aluminiumsfolie.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen til det er gjennomvarmt, ca. 20 minutter. Fjern folien, og stek videre i ovnen til osten er smeltet, ytterligere 5 til 10 minutter.