
Røstet hvitløkmos med poteter
Lær å lage kremet hvitløkspotetmos med ovnsbakt hvitløk. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en deilig vegetarrett. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 fedd hvitløk, skrelt
- 1/4 kopp olivenolje
- 7 bakepoteter, skrellet og i terninger
- 1/2 kopp melk
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 2 spiseskjeer smør
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Legg hvitløksfeddene i en liten ildfast form. Drypp over olivenolje, dekk til, og stek i 45 minutter, eller til de er gyldne.
- 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett potetene, og kok til de er møre, men faste. Sil av vannet, og overfør potetene til en stor blandebolle.
- 4Legg den røstede hvitløken, melk, Parmesanost og smør i bollen med potetene. Krydre med salt og pepper. Mos til ønsket konsistens med en elektrisk mikser.