Sjokolademousse

Sjokolademousse

Lær hvordan du lager en silkemyk og smakfull sjokolademousse med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 9 unser couveture eller mørk sjokolade av beste kvalitet, hakket
  • 2 spiseskjeer espresso eller annen sterk kaffe
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet og delt i biter
  • 4 store eggeplommer
  • 2/3 kopp pluss 2 spiseskjeer fint granulert sukker eller hurtigsukker
  • 4 spiseskjeer kaffelikør
  • 1 kopp kremfløte, pisket
  • Creme Anglaise eller lett pisket søtet krem som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1I bunnen av en dobbelkjele satt over småkokeende vann, bland sammen sjokolade og espressoshot. Varm opp blandingen under omrøring til den akkurat har smeltet. Ta kjelen av varmen og visp inn smøret, litt etter litt, til det er glatt.
  2. 2I en bolle med elektrisk mikser pisker du eggeplommene sammen med 2/3 kopp sukker til blandingen danner bånd. Pisk inn kaffelikøren. Sett bollen over en kjele med forsiktig småkoking og pisk i 3–4 minutter, eller til blandingen er skummende og veldig varm å ta på. Pisk over kaldt vann i 3–4 minutter til blandingen er avkjølt og danner bånd. Blandingskonsistensen skal minne om majones. Vend eggeplommeblandingen inn i sjokoladeblandingen.
  3. 3I en bolle med elektrisk mikser pisker du fløten med resten av sukkeret til den er fast, men ikke tørr. Rør inn en fjerdedel av den piskede fløten i sjokoladeblandingen, og vend forsiktig men grundig inn resten av den piskede fløten.
  4. 4Overfør moussen til en serveringsskål, og server umiddelbart eller la den avkjøle, dekket, i kort tid. Server med crème anglaise eller pisket krem.
  5. 5Drikke: Kaffe