
Bærcrumble
Lær hvordan du lager en deilig berry crumble med ferske bær og sprø topping. Perfekt som dessert for sommer og høst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 kopp lyst brunt sukker
- 1/4 kopp vanlig sukker
- 1/2 teskje malt kanel
- 1 klype salt
- 1/2 kopp havregryn
- 6 spiseskjeer kaldt smør, i små biter
- 4 kopper blandede bær
- 1/2 kopp vanlig sukker
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- Utstyr: 6 (6-ounce) ramekiner
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en stor bolle blander du mel, brunt sukker, 1/4 kopp sukker, kanel, salt og havregryn. Bruk en kakeskreller, en gaffel eller hendene for å smuldre inn smøret. Hold det kaldt til det skal brukes.
- 4I en stor bolle blander du bær, 1/2 kopp sukker og maisstivelse; vend det forsiktig sammen. Fordel frukt- og bærblandingen jevnt i de 6 ramekinne. Topp med smuldredeigen. Stek til toppen er gyllen og frukten bobler, ca. 35 minutter. Server varm.