
Oransje gresskarbrød
Lær å lage en deilig orange pumpkin loaf, perfekt for høstsesongen. En enkel oppskrift på saftig gresskarbrød med gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 stor appelsin
- 1/3 kopp smør, myknet
- 1 1/3 kopper hvitt sukker
- 2 egg
- 1 kopp hermetisk gresskar
- 1/3 kopp vann
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje bakepulver
- 3/4 teskje salt
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt nellik
- 1/2 kopp hakkede valnøtter
- 1/2 kopp hakkede rosiner
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en avlang form på 23x13 cm.
- 2Skjær appelsinen i båter, og fjern frøene. Legg appelsinen, skallet og alt, i en food processor. Puls til den er finhakket; sett til side.
- 3I en stor bolle, pisk smør og sukker til det er glatt. Pisk inn eggene ett om gangen, deretter rør inn gresskaret, vannet og den revne appelsinen. Bland sammen mel, natron, bakepulver, salt, kanel og nellik. Rør det inn i røren bare til det er fuktig. Vend inn nøtter og rosiner. Hell røren i den forberedte brødformen.
- 4Stek i 1 time i den forvarmede ovnen, eller til en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren. La den stå i 10 minutter, deretter ta den ut av formen og avkjøl på en rist.