
Piskede shortbread-kaker
Oppdag en enkel oppskrift på deilige, smøraktige shortbread-kjeks som smelter i munnen. Perfekt til kaffen eller som gave. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp smør, myknet
- 1 ½ kopper hvetemel
- ½ kopp melis
- ¼ kopp røde maraschino-kirsebær, delt i fire
- ¼ kopp grønne maraschino-kirsebær, delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en stor bolle, bland smør, mel og melis. Med en elektrisk mikser, pisk i 10 minutter, til det er lyst og luftig.
- 3Skje deigen ut på bakepapirkledte stekebrett, med ca. 5 cm mellomrom. Plasser en bit maraschino-kirsebær midt på hver kjeks, veksle mellom røde og grønne.
- 4Stek i 15 til 17 minutter i den forvarmede ovnen, eller til bunnen av kjeksene er lett brune. Ta ut av ovnen, og la dem avkjøle på stekebrettet i 5 minutter, før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt. Oppbevar i en lufttett beholder, med bakepapir mellom lagene.