Sjokoladefondue

Sjokoladefondue

Lær hvordan du lager en smakfull sjokoladefondue. Perfekt for helgekosen eller festbordet. Enkelt og rask oppskrift for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper kremfløte
  • 450 gram premium semisøt sjokolade (anbefalt: Lindt eller Callebaut)
  • 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 spiseskje brandy
  • Jordbær, bananer, ananas, brownies, marshmallows, kjeks eller andre dippevarer etter eget valg

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 1 kjele, 1 blandebolle (som skal plasseres oppå kjelen), målekopp, måleskjeer, visp, fondue-servise, fondue-spyd, praktisk drivstoff eller denaturert alkohol.
  2. 2Fyll kjelen med omtrent 10 cm vann og la det koke forsiktig. Plasser blandebollen oppå kjelen og hell i fløten; la den varme opp. I mellomtiden, del opp eller hakk sjokoladen i små biter. Når fløten føles varm å ta på, tilsett sjokoladen og visp til den er glatt. Rør inn vanilje og brandy.
  3. 3Hell blandingen over i fonduegryten og tenne på det praktiske drivstoffet under; hold flammen lav for å unngå å brenne fonduen. Arranger jordbær, bananer, ananas, brownies, marshmallows, kjeks eller andre favorittbiter på et fat og nyt.