Brioche Saint-Genix
oppskrift på brioche saint-genix - en luksuriøs og saftig fransk brioche med vanilje og rosiner. perfekt til helgen eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp sukker
- 2. 40 mandler
- 3. 3 dråper rød matfarging
- 4. 2 kopper usøtet hvetemel, pluss mer til utbaking
- 5. 3 spiseskjeer sukker
- 6. 2 1/4 teskjeer tørrgjær
- 7. 1 teskje kosher-salt
- 8. 1/3 kopp varm helmelk, eller fløte (40–43°C)
- 9. 170 gram usaltet smør, romtemperert, pluss mer til smøring
- 10. 2 egg, lett pisket, pluss 1 egg
- 11. 1 teskje sukker
- 12. 1 spiseskje rock sukker
Fremgangsmåte
- 11. For pralinen: Bland sammen sukker, mandler, matfarge og 1/3 kopp vann i en kjele. Kok opp over middels varme; rør ikke før vannet begynner å koke, deretter kan du begynne å snurre kjelen forsiktig. Når væsken begynner å tykne, etter omtrent 5 minutter, rør kontinuerlig til du kjenner en karamellaktig konsistens. Ta kjelen av varmen og rør til sukkeret krystalliserer seg, etter 12 til 15 minutter. Legg mandlene på bakepapir og la dem avkjøle.
- 22. For brioche: Rør sammen mel, sukker, gjær og salt i en middels stor bolle. Tilsett gradvis den varme melken, smøret og de lett sammenpiskede eggene i melblandingen; elt til deigen er glatt og slipper sidene av bollen. Dekk bollen med plastfolie, og la deigen heve til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer. Slå ned deigen ved å sette fingrene under den, løfte en del av deigen og deretter la den falle tilbake i bollen. Arbeid deg rundt i sirkelen av deigen, løft og slipp. Dekk bollen tett med plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten, slik at deigen kan fortsette å heve og eventuelt doble seg igjen.
- 33. Vend ut deigen på en melet overflate. Deigen må være avkjølt å ta på, så ta den bare ut rett før du begynner. Flate ut deigen litt, og tilsett 1 1/2 håndfuller praliner i midten. Brett og form deigen rundt pralinen slik at de er helt omgitt av deigen, og begge sider er lukket. Vend deigen med sømmen ned, og rull forsiktig med begge hender for å forme og jevne ut deigen.
- 44. Legg deigen på en smurt bakeplate og la den stå i romtemperatur til den har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer.
- 55. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit).
- 66. Visp sammen resten av egget og sukkeret for å lage en eggepensel. Pensle deigen med eggeblandingen med en kakepensel, og strø over rockesukker.
- 77. Stek i 25 minutter med ovnsdøren lukket, deretter i ytterligere 15 minutter med døren på gløtt. Dette sikrer at briocheen stekes jevnt og ikke blir for brun på utsiden.