Enkle kjeks

Enkle kjeks

Lær å lage enkle og smakfulle kjeks med vår oppskrift. Raskt, lett og perfekt for snacks, frokost eller fest. Oppdag hemmeligheten bak perfekte biscuits!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp fettstoff
  • 3/4 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  2. 2I en stor blandebolle sikt sammen mel, bakepulver og salt. Skjær inn smøret med en gaffel eller paiblander til blandingen ligner grove smuler.
  3. 3Hell melk i melblandingen mens du rører med en gaffel. Bland inn melken til deigen er myk, fuktig og trekker seg bort fra sidene av bollen.
  4. 4Vend deigen ut på en lett melet overflate og strø mel over til den ikke lenger er klebrig. Kjevle ut deigen til en 1/2 tomme tykk plate og bruk en melet kake- eller kjeksutstikker til å stikke ut kjeks. Press sammen eventuelt overskuddsmateriale og gjenta utkjevling og utstikking.
  5. 5Legg kjeksene på ugreiste bakeplater og stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 10 minutter.