
Enkle kjeks
Lær å lage enkle og smakfulle kjeks med vår oppskrift. Raskt, lett og perfekt for snacks, frokost eller fest. Oppdag hemmeligheten bak perfekte biscuits!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp fettstoff
- 3/4 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 2I en stor blandebolle sikt sammen mel, bakepulver og salt. Skjær inn smøret med en gaffel eller paiblander til blandingen ligner grove smuler.
- 3Hell melk i melblandingen mens du rører med en gaffel. Bland inn melken til deigen er myk, fuktig og trekker seg bort fra sidene av bollen.
- 4Vend deigen ut på en lett melet overflate og strø mel over til den ikke lenger er klebrig. Kjevle ut deigen til en 1/2 tomme tykk plate og bruk en melet kake- eller kjeksutstikker til å stikke ut kjeks. Press sammen eventuelt overskuddsmateriale og gjenta utkjevling og utstikking.
- 5Legg kjeksene på ugreiste bakeplater og stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 10 minutter.