Quesadillas med ost

Quesadillas med ost

Lær hvordan du lager deilige quesadillas med ost på en enkel og rask måte. Perfekt for en rask lunsj eller kveldsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp masa
  • 1 teskje kosher salt
  • 3/4 kopp varmt vann
  • 1/4 kopp Monterey Jack, revet
  • 1/4 kopp Cotija Blanco-ost, revet
  • Chipotle-salsa, oppskrift følger
  • En kvist koriander
  • 4 Roma-tomater
  • 1/4 kopp hakket løk
  • 4 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje hakkede chipotle-pepper
  • 2 teskjeer sukker
  • 1/8 kopp ananasjuice
  • 1 teskje kosher salt
  • 1/8 kopp ferske korianderblader
  • 1 lime, presset

Fremgangsmåte

  1. 1Legg masa og salt i en blandingsbolle. Bland sakte inn vann til du oppnår en deigaktig konsistens. Bruk 1 unser av blandingen, og trill den til en ball. Med hånden, slå deigen flat og form en tortilla (ca. 13 cm i diameter, 3 mm tykk). Hvis du har en tortillapresse, plasser 1 unser deig i pressen, og trykk lett ned for å lage en tortilla. Gjenta med resten av blandingen.
  2. 2Bland osten og sett til side.
  3. 3For å koke tortillaen, plasser den på en takke eller comal som er ca. 120 grader Celsius. Når tortillaen er lett brun, snu den og stek den på den andre siden. Når begge sider er nesten ferdige, legg osteblandingen på én tortilla og dekk med den andre, slik at du får en quesadilla. Stek til osten smelter. Kutt quesadillaen i fire deler og server med chipotle-salsa og en kvist koriander.
  4. 4Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  5. 5Legg tomater, løk og hvitløk i en liten stekepanne. Vend dem i olivenolje og stek til de er forkullede og sprø, ca. 25 minutter. La dem avkjøle. Ha dem i en blender sammen med de resterende ingrediensene. Ikke kjør til puré, la det være litt chunky for tekstur.