Hello Fresh Mobile Banner
Gjærbakst med rundstykker

Gjærbakst med rundstykker

Lær hvordan du lager deilige gjærbrød med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Enkel, rask og smaker fantastisk!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp sukker, pluss en klype
  • 1/2 kopp varmt vann (105 til 115 grader Fahrenheit)
  • 2 pakker tørrgjær
  • 2 teskjeer salt
  • 1/3 kopp fast vegetabilsk fett (f.eks. margarin eller smør)
  • 1 kopp kaldt vann
  • 1 egg, godt pisket
  • 4 1/2 kopper hvetemel
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, tilsett en klype sukker i det varme vannet. Dryss gjæren over og la stå til det skummer, ca. 5 minutter. Rør for å løse opp gjæren. Pisk inn resten av sukkeret, salt, fett, kaldt vann og egg til det er godt blandet. På lav hastighet, pisk inn 2 kopper mel og la det gå i 2 minutter. Pisk inn nok av det resterende melet, 1/2 kopp av gangen, til du får en myk deig. Sett deigen i en godt smurt bolle og vend den rundt slik at den blir dekket av fett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 1/2 time.
  2. 2Slå ned deigen og sett den i kjøleskapet i 2 timer. Deigen vil nesten doble seg i volum. Smør to 23-centimeters kakeformer. Vend deigen ut på en melet overflate. Ta av små biter av deigen, ca. 1/4 kopp hver, og form til 24 boller. Plasser 12 boller med sidesidene mot hverandre i hver av de to forberedte formene. Pensle med smør. La heve på et lunt sted i 1 time eller til de har doblet seg i størrelse.
  3. 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Stek bollene til de er godt brune på toppen, ca. 15 minutter. Overfør formene til avkjølingsristene og la dem avkjøles i 5 minutter.