
Gjærbakst med rundstykker
Lær hvordan du lager deilige gjærbrød med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Enkel, rask og smaker fantastisk!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker, pluss en klype
- 1/2 kopp varmt vann (105 til 115 grader Fahrenheit)
- 2 pakker tørrgjær
- 2 teskjeer salt
- 1/3 kopp fast vegetabilsk fett (f.eks. margarin eller smør)
- 1 kopp kaldt vann
- 1 egg, godt pisket
- 4 1/2 kopper hvetemel
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, tilsett en klype sukker i det varme vannet. Dryss gjæren over og la stå til det skummer, ca. 5 minutter. Rør for å løse opp gjæren. Pisk inn resten av sukkeret, salt, fett, kaldt vann og egg til det er godt blandet. På lav hastighet, pisk inn 2 kopper mel og la det gå i 2 minutter. Pisk inn nok av det resterende melet, 1/2 kopp av gangen, til du får en myk deig. Sett deigen i en godt smurt bolle og vend den rundt slik at den blir dekket av fett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 1/2 time.
- 2Slå ned deigen og sett den i kjøleskapet i 2 timer. Deigen vil nesten doble seg i volum. Smør to 23-centimeters kakeformer. Vend deigen ut på en melet overflate. Ta av små biter av deigen, ca. 1/4 kopp hver, og form til 24 boller. Plasser 12 boller med sidesidene mot hverandre i hver av de to forberedte formene. Pensle med smør. La heve på et lunt sted i 1 time eller til de har doblet seg i størrelse.
- 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Stek bollene til de er godt brune på toppen, ca. 15 minutter. Overfør formene til avkjølingsristene og la dem avkjøles i 5 minutter.