
Sjefens eplepai
Lær hvordan du lager en deilig chef's apple pie med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkel å følge, smakfull og hjemmelaget.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper maismel
- 2 1/3 kopper mel
- 1/3 kopp sukker
- 2 teskjeer salt
- 4 staver usaltet smør, veldig kaldt og skåret i biter
- 3/4 kopp kaldt (isete) vann
- 6 Golden Delicious epler, skrellet, kjernet og delt i båter
- 3/4 kopp sukker
- 1 teskje kanel
- 1/2 teskje malt ingefær
- En klype muskatnøtt
- En klype spisskummen
- Saften og skallet av 1 sitron
- 1/4 teskje salt
- 1/4 stykke usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Bland halvparten av de tørre ingrediensene i en food processor. Tilsett halvparten av smørbitene i blandingen og puls til det ligner grov gryn. Hell det ut i en bolle. Gjenta med resten av ingrediensene. Tilsett isvann i bollen med deigen, og press det sammen. Del kornbunnen i to like deler. Den ene skal brukes til denne pai, den andre kan oppbevares i kjøleskapet til senere bruk. Trykk 3/4 av deigen ut i en paiform og sett den i kjøleskapet i 20 minutter. Resten av deigen skal brukes til å smuldre over paien senere.
- 2Bland alle ingrediensene til fyllet, unntatt smør, og hell det i paibunnen. Smuldre resten av deigen over fyllet og legg små klatter med usaltet smør på toppen. Stek i en forvarmet ovn på 190°C (375°F) i 35 til 50 minutter, til toppen er gyllen og bobler.
- 3Antall porsjoner: 10