
Ekte blå vaniljekremkremkake med sprø bunn
Lær hvordan du lager en deilig true blue custard crunch pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for dessert eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 unser rømme
- 3/4 kopp sukker
- 1 egg
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- 2 1/2 kopper ferske blåbær
- 1 (9 tommer) ubakt paibunn
- Topping:
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 3 spiseskjeer kaldt smør, kuttet i små biter
- 4 spiseskjeer hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Visp sammen rømme, ¾ kopp sukker, egg, 2 spiseskjeer mel, vaniljeekstrakt og salt i en bolle til det er glatt. Vend forsiktig inn blåbærene i rømmeblandingen. Skje fyllet i den usteikte paibunnen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 25 minutter.
- 4Mens fyllet steker, lag streusel-toppingen: I en middels stor bolle blander du 3 spiseskjeer mel og 2 spiseskjeer sukker. Kutt det kalde smøret i melet til det blir smuldrete. Vend inn de hakkede pekannøttene. Når fyllet har stekt i 25 minutter, strø streusel-toppingen over paien.
- 5Stek videre til toppen er gyllenbrun, ca. 15 minutter til.



