Brasiliansk svartbønnesuppe

Brasiliansk svartbønnesuppe

Lær å lage en deilig brasiliansk svart bønnegryte med smakfulle ingredienser. Perfekt for helgekosen eller hverdagen. Enkel og smakfull oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje rapsolje
  • 2. 1/4 pund chorizopølse, hakket
  • 3. 1/3 pund kokt skinke, hakket
  • 4. 1 middels stor løk, hakket
  • 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 2 (450 gram) søtpoteter, skrellet og i terninger
  • 7. 1 stor rød paprika, i terninger
  • 8. 2 (410 gram) bokser hakkede tomater med juice
  • 9. 1 liten sterk grønn chili, hakket
  • 10. 1 1/2 kopper vann
  • 11. 2 (450 gram) bokser svarte bønner, skylt og drenert
  • 12. 1 mango – skrelt, fjernet frø og i terninger
  • 13. 1/4 kopp fersk koriander, hakket
  • 14. 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en stor gryte over middels varme, og kok chorizo og skinke i 2 til 3 minutter. Legg løken i gryten, og kok til den er myk. Rør inn hvitløk, og kok til den er myk, deretter bland inn søtpotet, paprika, tomater med juice, chili og vann. Kok opp, skru ned varmen, dekk til og la det småkoke i 15 minutter, til søtpotetene er møre.
  2. 22. Rør inn bønnene i gryten, og kok uten lokk til det er gjennomvarmt. Bland inn mango og koriander, og smak til med salt.