
Kulturmelkis
lær hvordan du lager deilig og kremet buttermilk iskrem med en enkel oppskrift. perfekt for sommerdager og dessertbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 6 store eggeplommer
- 2. 2 kopper kremfløte
- 3. 2/3 kopp råsukker
- 4. En klype salt
- 5. 1 kopp kaldt kulturmelk
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. Spesialutstyr: Iskremsmaker
- 8. Ingrediensinformasjon: Råsukker, også kalt turbinado eller demerarasukker, fås kjøpt i supermarkeder og helsekostbutikker.
Fremgangsmåte
- 11. Sett en middels stor metallskål i fryseren til den er kald, ca. 1 time. Visp eggeplommene i en annen middels stor metallskål. Bland krem, sukker og salt i en stor kjele. Varm opp til kokepunkt over middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Visk gradvis halvparten av den varme kremen inn i eggeplommene, og hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Rør konstant over middels-lav varme til eggekremen tykner og dekker baksiden av en skje når du drar fingeren over, ca. 2–3 minutter (ikke la det koke). Ta av varmen. Hell kaldt kulturmelk i den reserverte, avkjølte skålen. Sil eggekremen over kulturmelken, og visp godt. Rør inn vanilje. La blandingen avkjøles uten lokk, og rør av og til, i ca. 2 timer. Kjør eggekremen i iskremmaskin etter produsentens anvisninger. Overfør iskremen til en frysebeholder. Dekk til og frys til den er fast, minst 6 timer eller over natten. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosset.
- 22. Sett en middels stor metallskål i fryseren til den er kald, ca. 1 time.
- 33. Visp eggeplommene i en annen middels stor metallskål. Bland krem, sukker og salt i en stor kjele. Varm opp til kokepunkt over middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Visk gradvis halvparten av den varme kremen inn i eggeplommene, og hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Rør konstant over middels-lav varme til eggekremen tykner og dekker baksiden av en skje når du drar fingeren over, ca. 2–3 minutter (ikke la det koke). Ta av varmen.
- 44. Hell kaldt kulturmelk i den reserverte, avkjølte skålen. Sil eggekremen over kulturmelken, og visp godt. Rør inn vanilje. La blandingen avkjøles uten lokk, og rør av og til, i ca. 2 timer.
- 55. Kjør eggekremen i iskremmaskin etter produsentens anvisninger. Overfør iskremen til en frysebeholder. Dekk til og frys til den er fast, minst 6 timer eller over natten. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosset.