Kulturmelkis

Kulturmelkis

lær hvordan du lager deilig og kremet buttermilk iskrem med en enkel oppskrift. perfekt for sommerdager og dessertbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 store eggeplommer
  • 2. 2 kopper kremfløte
  • 3. 2/3 kopp råsukker
  • 4. En klype salt
  • 5. 1 kopp kaldt kulturmelk
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. Spesialutstyr: Iskremsmaker
  • 8. Ingrediensinformasjon: Råsukker, også kalt turbinado eller demerarasukker, fås kjøpt i supermarkeder og helsekostbutikker.

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett en middels stor metallskål i fryseren til den er kald, ca. 1 time. Visp eggeplommene i en annen middels stor metallskål. Bland krem, sukker og salt i en stor kjele. Varm opp til kokepunkt over middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Visk gradvis halvparten av den varme kremen inn i eggeplommene, og hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Rør konstant over middels-lav varme til eggekremen tykner og dekker baksiden av en skje når du drar fingeren over, ca. 2–3 minutter (ikke la det koke). Ta av varmen. Hell kaldt kulturmelk i den reserverte, avkjølte skålen. Sil eggekremen over kulturmelken, og visp godt. Rør inn vanilje. La blandingen avkjøles uten lokk, og rør av og til, i ca. 2 timer. Kjør eggekremen i iskremmaskin etter produsentens anvisninger. Overfør iskremen til en frysebeholder. Dekk til og frys til den er fast, minst 6 timer eller over natten. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosset.
  2. 22. Sett en middels stor metallskål i fryseren til den er kald, ca. 1 time.
  3. 33. Visp eggeplommene i en annen middels stor metallskål. Bland krem, sukker og salt i en stor kjele. Varm opp til kokepunkt over middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Visk gradvis halvparten av den varme kremen inn i eggeplommene, og hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Rør konstant over middels-lav varme til eggekremen tykner og dekker baksiden av en skje når du drar fingeren over, ca. 2–3 minutter (ikke la det koke). Ta av varmen.
  4. 44. Hell kaldt kulturmelk i den reserverte, avkjølte skålen. Sil eggekremen over kulturmelken, og visp godt. Rør inn vanilje. La blandingen avkjøles uten lokk, og rør av og til, i ca. 2 timer.
  5. 55. Kjør eggekremen i iskremmaskin etter produsentens anvisninger. Overfør iskremen til en frysebeholder. Dekk til og frys til den er fast, minst 6 timer eller over natten. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosset.