Tranebær- og appelsin-timian sorbet

Tranebær- og appelsin-timian sorbet

oppskrift på cranberry and orange thyme sorbet, en deilig og forfriskende dessert perfekt for sommeren. enkel å lage med naturlige ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 12 unser ferske tranebær, vasket
  • 1 kopp sukker
  • 1 1/2 kopper vann
  • Tynne skiver av skall av 2 appelsiner (revet med et rivjern)
  • 8 til 12 3-tommers kvister fersk timian, for eksempel appelsinbalsam, sitron eller engelsk timian (ca. 14 gram)
  • 1 1/2 kopper ferskpresset appelsinjuice

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp tranebær, sukker, vann og appelsinskall i en middels kjele (3 liter). Dekk delvis til og la det koke til det meste av tranebærene sprekker, ca. 5 minutter. Rør inn timiankvistene, fjern fra varmen, dekk tett til og la det trekke i 30 minutter. Sil fruktblandingen gjennom en fin sil plassert over en dyp bolle. Rør og press ned på frukten med baksiden av en stor skje for å få ut mest mulig juice og pulp, og la skinn og timiankvister bli igjen i silen. Sett den siltede blandingen i kjøleskapet til den er helt avkjølt. Rør inn appelsinsaften. Frys den i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger.