Kalvekjaker med kreol-sennepsskorpe

Kalvekjaker med kreol-sennepsskorpe

oppskrift på sauekoteletter med en krydret creole-sennepsskorpe, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp kreolsennep
  • 2. 2 spiseskjeer majones
  • 3. 2 grønne løk, hakket, delt
  • 4. 2 8-unse kalverybepinner (hver ca. 2,5 cm tykk)
  • 5. Malt allehånde
  • 6. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 8. 1 kopp ferske brødsmuler laget av fransk brød uten skorpe

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 230°C. Bland sammen sennep, majones og halvparten av de grønne løkene i en liten bolle. Krydre kotelettene på begge sider med salt, pepper og allehånde. Varm opp olje i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kalv; stek til den er brun, ca. 2 minutter på hver side. Overfør kalven til et lite, oppkantet stekebrett. Tilsett hvitløk i stekepannen med stekesjyen; rør i 15 sekunder. Tilsett brødsmuler; stek til de er gylne og sprø, ca. 1 minutt. Fordel halvparten av sennepsblandingen tykt over hver kotelett. Skje brødsmulene over sennepsblandingen. Stek til et steketermometer som er satt inn horisontalt i kotelettene viser 57°C for medium-rare, ca. 7 minutter. Overfør til tallerkener. Strø over resten av de grønne løkene.
  2. 22. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 230°C. Bland sammen sennep, majones og halvparten av de grønne løkene i en liten bolle.
  3. 33. Krydre kotelettene på begge sider med salt, pepper og allehånde. Varm opp olje i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kalv; stek til den er brun, ca. 2 minutter på hver side. Overfør kalven til et lite, oppkantet stekebrett. Tilsett hvitløk i stekepannen med stekesjyen; rør i 15 sekunder. Tilsett brødsmuler; stek til de er gylne og sprø, ca. 1 minutt.
  4. 44. Fordel halvparten av sennepsblandingen tykt over hver kotelett. Skje brødsmulene over sennepsblandingen. Stek til et steketermometer som er satt inn horisontalt i kotelettene viser 57°C for medium-rare, ca. 7 minutter. Overfør til tallerkener. Strø over resten av de grønne løkene.