Tadsjikisk Ikke

Tadsjikisk Ikke

oppskrift på tajik non, en tradisjonell og velsmakende type brød fra tajikistan. perfekt for alle som liker autentisk bakverk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp varmt vann
  • 1 teskje sukker
  • 1 spiseskje tørrgjær
  • 1 kopp naturell yoghurt (2 prosent eller helmelk)
  • 1 kopp vann
  • 1 spiseskje havsalt
  • 2 kopper fullkornsmel
  • 2 1/2 til 3 1/2 kopper usøtet hvetemel eller hard hvete-mel
  • Omtrent 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • Omtrent 1 teskje salt
  • Vann til å spraye med

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Du trenger en stor brødkurv, en liten kjele med tynt bunn, uglasert steinfliser eller en bakeplate eller ett eller to bakepapir, som passer på en rist i ovnen, en kjevle, en brødstempel eller en gaffel eller en visp, en lang håndtakspade eller en lang håndtert slikkepott, en liten sprayflaske til å spraye med (valgfritt).
  4. 4Hell 1/2 kopp varmt vann i en stor bolle, rør inn sukker, deretter strør du gjær over og rører til det er oppløst. Ha yoghurt og én kopp vann i en kjele, rør om for å blande, og varm opp over middels varme, rør av og til, til det er lunkent. Tilsett yoghurten i gjær- og vannblandingen og rør. Tilsett hele hvete-melet én kopp om gangen, og rør i én retning bare når du tilsetter melet. Deretter rører du hundre ganger (i omtrent ett minutt) i samme retning for å aktivere glutenet. La denne svampen stå, dekket, i 10 minutter eller i opptil 2 timer.
  5. 5Strø 1 spiseskje salt over svampen, og rør inn usaltet mel én kopp om gangen til deigen blir for tykk til å røre. Vend deigen ut på en lett melet overflate og elt i 10 minutter, til deigen blir glatt og elastisk, og tilsett mer usaltet mel etter behov for å forhindre at den setter seg fast.
  6. 6Skyll ut, tørk av og smør lett inn olivenolje i brødkurven din. Legg deigen i kurven, dekk med plastfolie, og la den heve til den har doblet seg i størrelse, omtrent 1 1/2 time.
  7. 7Plasser en rist i den øverste tredjedelen av ovnen. Legg uglasert steinfliser på den, med en 1-tommers avstand mellom flisene og ovnveggene (for å la luft sirkulere). Alternativt kan du plassere en bakeplate eller bakepapir på risten. Forvarm ovnen til 500 grader Fahrenheit.
  8. 8Bank forsiktig ned deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Hvis du har tid, la den hvile, dekket, i 10 minutter. Plasser sjalottløk og resten av saltet ved siden av arbeidsflaten, sammen med en bolle med lunkent vann. Del deigen i 8 like store deler. Bruk lett melete hender, og trykk hver del til en runding på 3 til 4 tommer.
  9. 9Arbeid med én runding av gangen, mens de andre er dekket og ligger bakerst på arbeidsflaten. Rull ut hver til en 6-tommers sirkel på en lett melet overflate. Bruk en gaffel, brødstempel eller kanten av en visp til å stanse en 1 1/2 tommers diameter sirkel i midten av brødet, for å flate ut og stikke hull i det (for å forhindre at det hever seg for mye). Strø omtrent 1/2 teskje hakket sjalottløk, en liten klype salt og litt vann i midten.
  10. 10Rull raskt ut og forbered ett, to eller tre brød til (avhengig av størrelsen på ovnen din), og flytt de ferdige brødene over på de varme flisene, stein eller bakepapiret. Begynn å forme neste brød mens det første er i ovnen. La det steke i omtrent 5 minutter, eller til det er lett gyllent; du kan også la brødene bli dypere gyldne ved å la dem stå i 7 til 8 minutter.
  11. 11Bruk en lang håndtert slikkepott til å ta brødene ut av ovnen. Plasser dem på en rist for å avkjøle, og stokk dem deretter opp og pakk løst inn i en bomullsklut for å holde dem myke og varme. Form og stek de resterende brødene på samme måte.