
Thailandsk kylling- og ananaskarri
Lær å lage en smakfull Thai ananas kylling curry. En enkel oppskrift med eksotiske krydder, perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper ukokt jasminris
- 1 liter vann
- 1/4 kopp rød currypaste
- 2 (385 gram) bokser kokosmelk
- 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar – skåret i tynne strimler
- 3 spiseskjeer fiskesaus
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 1/2 kopper skivede bambusskudd, drenert
- 1/2 rød paprika, juliennestekt
- 1/2 grønn paprika, juliennestekt
- 1/2 liten løk, hakket
- 1 kopp ananasbiter, drenert
Fremgangsmåte
- 1Kok opp ris og vann i en kjele. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 25 minutter.
- 2I en bolle, visp sammen currypaste og én boks kokosmelk. Overfør til en wok, og bland inn resten av kokosmelken, kylling, fiskesaus, sukker og bambusskudd. Kok opp, og la det småkoke i 15 minutter, til kyllingjuicen er klar.
- 3Bland inn rød paprika, grønn paprika og løk i woken. Fortsett å koke i 10 minutter, til kyllingjuicen er klar og paprikaen er mør. Ta av varmen, og rør inn ananas. Server over den kokte risen.