Thailandsk kylling- og ananaskarri

Thailandsk kylling- og ananaskarri

Lær å lage en smakfull Thai ananas kylling curry. En enkel oppskrift med eksotiske krydder, perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper ukokt jasminris
  • 2. 1 liter vann
  • 3. 1/4 kopp rød currypaste
  • 4. 2 (385 gram) bokser kokosmelk
  • 5. 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar – skåret i tynne strimler
  • 6. 3 spiseskjeer fiskesaus
  • 7. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 8. 1 1/2 kopper skivede bambusskudd, drenert
  • 9. 1/2 rød paprika, juliennestekt
  • 10. 1/2 grønn paprika, juliennestekt
  • 11. 1/2 liten løk, hakket
  • 12. 1 kopp ananasbiter, drenert

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp ris og vann i en kjele. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 25 minutter.
  2. 22. I en bolle, visp sammen currypaste og én boks kokosmelk. Overfør til en wok, og bland inn resten av kokosmelken, kylling, fiskesaus, sukker og bambusskudd. Kok opp, og la det småkoke i 15 minutter, til kyllingjuicen er klar.
  3. 33. Bland inn rød paprika, grønn paprika og løk i woken. Fortsett å koke i 10 minutter, til kyllingjuicen er klar og paprikaen er mør. Ta av varmen, og rør inn ananas. Server over den kokte risen.