Stekt kylling med risotto og karamelliserte løk

Stekt kylling med risotto og karamelliserte løk

Lær å lage saftig kylling med kremet risotto og søte karamelliserte løk. En smakfull hovedrett perfekt for enhver anledning. Enkel å lage og garantert suksess!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss olivenolje, delt
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 4. 1 1/2 kopper ukokt Arborio-ris
  • 5. 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 6. 7 kopper varm kyllingbuljong
  • 7. 2 ss smør
  • 8. 2 kopper hakket kokt kyllingbryst
  • 9. Salt og pepper etter smak
  • 10. 2 ss hakket fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en middels stor kjele over middels varme. Rør inn løken og la den surre i 15 til 20 minutter, eller til løken er mørk gyldenbrun. Ta kjelen av varmen, rør inn balsamicoeddiken og sett til side.
  2. 22. Varm opp resten av oljen i en stor stekepanne over middels varme. Rør inn risen og bland godt. La det varme i omtrent 2 minutter, hell deretter i vinen. Skru ned varmen til medium-lav og begynn å helle i buljongen, omtrent 1 kopp om gangen. Tilsett mer buljong etter hvert som hver kopp blir absorbert. Fortsett på denne måten til all buljongen er brukt opp og risen er al dente, ca. 20 minutter.
  3. 33. Rør inn den reserverte løkblandingen og la det varme gjennom. Ta av varmen og rør inn smør og kylling. Krydre med salt og pepper etter smak, og pynt hver porsjon med frisk timian.