Søtpotet- og purrepannekaker
oppskrift på deilige søtpotet- og purrepannekaker, perfekte til frokost eller lunsj. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 stor russetpotet, skrelt og revet (ca. 2 kopper)
- 2 kopper grovt revet, skrelt rødt søtpotet (yam; fra 1 stor)
- 1 purre, delt på langs og tynne skiver på tvers (bare de hvite og lysegrønne delene; ca. 1 1/4 kopper)
- 1/4 kopp allsidig mel
- 1 stort egg
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 5 spiseskjeer (ca.) vegetabilsk olje
- Eplesaus
- Rømme
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 135°C. Bland de første åtte ingrediensene i en stor bolle for å blande. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Arbeid i porsjoner, og slipp søtpotetblandingen i 1/4 kopp store klatter på pannen. Bruk en slikkepott, og trykk forsiktig hver klatt til runde kaker med en diameter på 9 centimeter. Stek pannekakene til de er brune og gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Overfør pannekakene til et stekebrett og sett dem i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren, og tilsett mer olje i pannen etter behov. Overfør pannekakene til tallerkener. Server med eplesaus og rømme.