Gulrotkake
Lær hvordan du lager en deilig og saftig gulrotkake med enkel oppskrift. Perfekt til kaffeselskap eller som dessert. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp honning
- 2. 2 spiseskjeer canola- eller maisolje
- 3. 1 4-unse glass med moste baby-mat-gulrøtter
- 4. 1/4 kopp eggerstatning eller 2 store eggehviter
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 2 kopper revne gulrøtter
- 7. 1 kopp hvetemel
- 8. 1 kopp sammalt hvete-mel
- 9. 1/4 kopp fettfri tørrmelk
- 10. 2 teskjeer bakepulver
- 11. 1 teskje malt kanel
- 12. 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 13. 2 kopper frossen fettfri pisket krem, tint i kjøleskapet
- 14. 1/2 teskje malt muskatnøtt eller kanel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 33 x 23 x 5 cm bakeform lett med matlagingsspray. Sett til side. I en middels stor bolle, rør sammen honning og olje til det er jevnt. Rør inn baby-mat gulrøtter, eggerstatning og vanilje. Rør inn de revne gulrøttene. I en stor bolle, bland de resterende kakeingrediensene. Rør inn gulrotblandingen. Hell i bakeformen og jevn ut toppen forsiktig. Stek i 25 minutter, eller til en trepinne satt inn i midten kommer ut ren. La avkjøle på en avkjølingsrist før du skjærer i skiver. I en liten bolle, rør sammen ingrediensene til toppingen. Topp hver kakeskive med en klatt av blandingen.