Fudgy brownies
Lær hvordan du lager perfekte fudgy brownies med denne enkle oppskriften. En deilig dessert som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel
- 2. 2 teskjeer bakepulver
- 3. 1 teskje salt
- 4. 1 kopp (2 staver) usaltet smør
- 5. 170 gram usøtet sjokolade, hakket
- 6. 6 store egg
- 7. 2 1/4 kopper sukker
- 8. 2 teskjeer vanilje
- 9. 1 kopp hakkede valnøtter
- 10. 1/2 kopp (1 stav) usaltet smør
- 11. 2 unser usøtet sjokolade, hakket
- 12. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 13. 4 spiseskjeer melk
- 14. 1 teskje vanilje
- 15. 2 kopper melis
Fremgangsmåte
- 11. For brownies: Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 23x33 cm stor bakeform med 5 cm høye sider. Bland de tre første ingrediensene i en liten bolle. Rør smør og sjokolade i en tykk liten kjele over lav varme til det er smeltet og jevnt. Pisk egg, sukker og vanilje i en stor bolle til det er godt blandet. Rør inn den varme sjokolademiksturen, deretter de tørre ingrediensene. Bland inn nøtter. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 30 minutter. Avkjøl.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 23x33 cm stor bakeform med 5 cm høye sider. Bland de tre første ingrediensene i en liten bolle. Rør smør og sjokolade i en tykk liten kjele over lav varme til det er smeltet og jevnt. Pisk egg, sukker og vanilje i en stor bolle til det er godt blandet. Rør inn den varme sjokolademiksturen, deretter de tørre ingrediensene. Bland inn nøtter. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 30 minutter. Avkjøl.
- 33. For glasuren: Rør smør og sjokolade i en liten kjele over lav varme til det er smeltet. Rør inn kakaopulver, 2 ss melk og vanilje. Visp inn melis. Bland inn nok av den resterende melken til å danne en jevn glasur.
- 44. Rør smør og sjokolade i en liten kjele over lav varme til det er smeltet. Rør inn kakaopulver, 2 ss melk og vanilje. Visp inn melis. Bland inn nok av den resterende melken til å danne en jevn glasur.
- 55. Pynt brownies med glasuren. Skjær i 12 stykker. (Kan lages dagen før. Oppbevares i lufttett beholder.)
- 66. Pynt brownies med glasuren. Skjær i 12 stykker. (Kan lages dagen før. Oppbevares i lufttett beholder.)