Temperering av sjokolade
Lær hvordan du tempererer sjokolade med vår enkle steg-for-steg guide. Perfekt for hjemmelagde sjokoladeprodukter og dekorasjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/3 pund couverture sjokolade eller 1 1/3 pund mørk sjokolade (70 % kakao), hakket
Fremgangsmåte
- 11. Plasser to tredjedeler av sjokoladen i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann, og pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet (dette oppsettet kalles et "dobbelkoker"). La sjokoladen smelte, rør av og til, til den når sin riktige smeltetemperatur (se under). Fjern bollen fra varmen, tilsett den resterende sjokoladen, og bland med en slikkepott. Etter hvert som sjokoladen smelter, la temperaturen på blandingen falle til avkjølingstemperaturen. Varm opp sjokoladen igjen til "brukstemperaturen" (se under) over kjelen med småkokende vann. For å sjekke tempereringen av sjokoladen, dypp spissen av en kniv i den – sjokoladen skal stivne raskt og jevnt ved romtemperatur. Når du arbeider med temperert sjokolade, pass på at den holdes ved "brukstemperatur", ellers vil sjokoladen miste temperen.
- 22. Plasser to tredjedeler av sjokoladen i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann, og pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet (dette oppsettet kalles et "dobbelkoker"). La sjokoladen smelte, rør av og til, til den når sin riktige smeltetemperatur (se under). Fjern bollen fra varmen, tilsett den resterende sjokoladen, og bland med en slikkepott. Etter hvert som sjokoladen smelter, la temperaturen på blandingen falle til avkjølingstemperaturen. Varm opp sjokoladen igjen til "brukstemperaturen" (se under) over kjelen med småkokende vann. For å sjekke tempereringen av sjokoladen, dypp spissen av en kniv i den – sjokoladen skal stivne raskt og jevnt ved romtemperatur. Når du arbeider med temperert sjokolade, pass på at den holdes ved "brukstemperatur", ellers vil sjokoladen miste temperen.
- 33. Mørk sjokolade
- 4Smeltetemperatur: 120°F (ca. 49°C)
- 5Avkjølingstemperatur: 85°F (ca. 29°C)
- 6Brukstemperatur: 90°F (ca. 32°C)
- 74. Smeltetemperatur: 120°F (ca. 49°C)
- 8Avkjølingstemperatur: 85°F (ca. 29°C)
- 9Brukstemperatur: 90°F (ca. 32°C)
- 105. Melk sjokolade
- 11Smeltetemperatur: 115°F (ca. 46°C)
- 12Avkjølingstemperatur: 80°F (ca. 27°C)
- 13Brukstemperatur: 90°F (ca. 32°C)
- 146. Smeltetemperatur: 115°F (ca. 46°C)
- 15Avkjølingstemperatur: 80°F (ca. 27°C)
- 16Brukstemperatur: 90°F (ca. 32°C)
- 177. Hvit sjokolade eller farget sjokolade
- 18Smeltetemperatur: 105°F (ca. 40°C)
- 19Avkjølingstemperatur: 80°F (ca. 27°C)
- 20Brukstemperatur: 85°F (ca. 29°C)
- 218. Smeltetemperatur: 105°F (ca. 40°C)
- 22Avkjølingstemperatur: 80°F (ca. 27°C)
- 23Brukstemperatur: 85°F (ca. 29°C)