Iskalde blåbær i søt krem

Iskalde blåbær i søt krem

Lær hvordan du lager deilige iskeblåbær i søt krem. Perfekt for varme sommerdager, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pint ferske blåbær
  • 2. 2 eggehviter, lett pisket
  • 3. 1 kopp pluss 2 teskjeer melk eller fløte
  • 4. 2 spiseskjeer honning
  • 5. En klype salt
  • 6. 2 teskjeer sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Vi foretrekker å starte med ferske blåbær i stedet for frosne, fordi mange frosne bær ofte er bearbeidet på feil måte. For å komme i gang, sorter blåbærene dine, og sett til side eventuelle overmodne bær for umiddelbar snacks. Nøkkelen er å fryse bærene flatt, ved å bruke en tallerken eller bakeplate i fryseren. Når bærene er frosne, kan de overføres til en pose og oppbevares i opptil seks måneder. Mens bærene fryses, blander du eggehvitene og 1 kopp melk i en panne på komfyren, og lar det koke opp like under kokepunktet, mens du visper hele tiden. La det småkoke i rundt 5 minutter, tilsett honning og salt. Etter at det har småkokt i ett eller to minutter til, sil blandingen over i en bolle. Tilsett resten av melken og sukkeret. Hell sausen i en mugge eller serveringsskål og avkjøl; den vil tykne når den avkjøles. Hell den avkjølte søte kremen over de frosne bærene før servering.
  2. 22. Vi foretrekker å starte med ferske blåbær i stedet for frosne, fordi mange frosne bær ofte er bearbeidet på feil måte. For å komme i gang, sorter blåbærene dine, og sett til side eventuelle overmodne bær for umiddelbar snacks. Nøkkelen er å fryse bærene flatt, ved å bruke en tallerken eller bakeplate i fryseren. Når bærene er frosne, kan de overføres til en pose og oppbevares i opptil seks måneder.
  3. 33. Mens bærene fryses, blander du eggehvitene og 1 kopp melk i en panne på komfyren, og lar det koke opp like under kokepunktet, mens du visper hele tiden. La det småkoke i rundt 5 minutter, tilsett honning og salt. Etter at det har småkokt i ett eller to minutter til, sil blandingen over i en bolle. Tilsett resten av melken og sukkeret. Hell sausen i en mugge eller serveringsskål og avkjøl; den vil tykne når den avkjøles.
  4. 44. Hell den avkjølte søte kremen over de frosne bærene før servering.