
Iskalde blåbær i søt krem
Lær hvordan du lager deilige iskeblåbær i søt krem. Perfekt for varme sommerdager, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pint ferske blåbær
- 2. 2 eggehviter, lett pisket
- 3. 1 kopp pluss 2 teskjeer melk eller fløte
- 4. 2 spiseskjeer honning
- 5. En klype salt
- 6. 2 teskjeer sukker
Fremgangsmåte
- 11. Vi foretrekker å starte med ferske blåbær i stedet for frosne, fordi mange frosne bær ofte er bearbeidet på feil måte. For å komme i gang, sorter blåbærene dine, og sett til side eventuelle overmodne bær for umiddelbar snacks. Nøkkelen er å fryse bærene flatt, ved å bruke en tallerken eller bakeplate i fryseren. Når bærene er frosne, kan de overføres til en pose og oppbevares i opptil seks måneder. Mens bærene fryses, blander du eggehvitene og 1 kopp melk i en panne på komfyren, og lar det koke opp like under kokepunktet, mens du visper hele tiden. La det småkoke i rundt 5 minutter, tilsett honning og salt. Etter at det har småkokt i ett eller to minutter til, sil blandingen over i en bolle. Tilsett resten av melken og sukkeret. Hell sausen i en mugge eller serveringsskål og avkjøl; den vil tykne når den avkjøles. Hell den avkjølte søte kremen over de frosne bærene før servering.
- 22. Vi foretrekker å starte med ferske blåbær i stedet for frosne, fordi mange frosne bær ofte er bearbeidet på feil måte. For å komme i gang, sorter blåbærene dine, og sett til side eventuelle overmodne bær for umiddelbar snacks. Nøkkelen er å fryse bærene flatt, ved å bruke en tallerken eller bakeplate i fryseren. Når bærene er frosne, kan de overføres til en pose og oppbevares i opptil seks måneder.
- 33. Mens bærene fryses, blander du eggehvitene og 1 kopp melk i en panne på komfyren, og lar det koke opp like under kokepunktet, mens du visper hele tiden. La det småkoke i rundt 5 minutter, tilsett honning og salt. Etter at det har småkokt i ett eller to minutter til, sil blandingen over i en bolle. Tilsett resten av melken og sukkeret. Hell sausen i en mugge eller serveringsskål og avkjøl; den vil tykne når den avkjøles.
- 44. Hell den avkjølte søte kremen over de frosne bærene før servering.