Hoosier Sugar Cream Pie

Hoosier Sugar Cream Pie

oppskrift på hoosier sugar cream pie, en klassisk amerikansk dessert med kremet fylling og sprø bunn. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1 kopp pluss 3 spiseskjeer hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 1 teskje salt
  • 1 ½ teskjeer granulert sukker
  • 7 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 2,5 cm terninger; 4 spiseskjeer avkjølt, 3 spiseskjeer fryst i 15 minutter
  • 1/2 kopp granulert sukker
  • 1/2 kopp mørkbrunt sukker, pakket
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2 kopper kremfløte
  • 1/2 teskje vaniljepasta eller ekstrakt
  • Melis til å støve over

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered bunnen: Bland eddik med 1/2 kopp isvann i en liten bolle.
  2. 2Kjør melet, saltet og sukkeret i en food processor til det er godt blandet. Tilsett de 4 spiseskjeene kalde smør og kjør til smøret er i ertestore klumper og blandingen er sandaktig.
  3. 3Tilsett de 3 spiseskjeene frossent smør og kjør til det også er i ertestore klumper.
  4. 4Tilsett 5 spiseskjeer av eddikblandingen og kjør 2 eller 3 ganger til.
  5. 5Klem en liten mengde deig mellom fingrene. Hvis den ikke holder seg lett sammen, tilsett en ekstra spiseskje eddikblanding og kjør 3–4 ganger til. (Ikke la deigen komme helt sammen.)
  6. 6Hell deigen ut på en ren overflate og samle den til en klumpete ball; trykk den flatt til en skive, pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
  7. 7På en melet overflate, kjevle ut deigen til en 12-tommers sirkel, ca. 1/4 tomme tykk.
  8. 8Tilpass den i en 20 cm paiform og klipp bort overflødig deig, slik at det er en 2,5 cm kant over kanten; sett av de resterende trimmene.
  9. 9Brett kantene under kanten og lag en dekorativ kant med en gaffel.
  10. 10Sett bunnen i kjøleskapet til den er fast, ca. 20 minutter.
  11. 11I mellomtiden, forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  12. 12Dekk den kalde bunnen med aluminiumsfolie og fyll med paivekter eller tørre bønner.
  13. 13Stek til kantene er gyldne, ca. 15 minutter.
  14. 14Fjern folien og vektene; fortsett å steke til midten av bunnen er tørr og gyllenbrun, ca. 12 minutter.
  15. 15Avkjøl litt på en avkjølingsrist.
  16. 16Dekk eventuelle sprekker i bunnen med de resterende deigtrimmene før fyllet tilsettes.
  17. 17Forbered fyllet: Visp sammen sukker og mel i en middels stor bolle, og bryt opp eventuelle klumper av brunt sukker.
  18. 18Bland kremfløte og vanilje i en separat bolle og visp sakte inn i sukkerblandingen til den er jevn.
  19. 19Hell fyllet i den forberedte bunnen; stek til paien begynner å stivne rundt kantene, men fortsatt er litt røre i midten, ca. 40 minutter.
  20. 20(Dekk løst med aluminiumsfolie de siste 10 minuttene hvis bunnen blir for mørk.)
  21. 21Avkjøl til romtemperatur på en avkjølingsrist, og sett deretter i kjøleskapet til den skal serveres.
  22. 22Sikt over melis før servering.
  23. 23Fotograf: Tim Klein