
Hoosier Sugar Cream Pie
oppskrift på hoosier sugar cream pie, en klassisk amerikansk dessert med kremet fylling og sprø bunn. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1 kopp pluss 3 spiseskjeer hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1 teskje salt
- 1 ½ teskjeer granulert sukker
- 7 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 2,5 cm terninger; 4 spiseskjeer avkjølt, 3 spiseskjeer fryst i 15 minutter
- 1/2 kopp granulert sukker
- 1/2 kopp mørkbrunt sukker, pakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2 kopper kremfløte
- 1/2 teskje vaniljepasta eller ekstrakt
- Melis til å støve over
Fremgangsmåte
- 1Forbered bunnen: Bland eddik med 1/2 kopp isvann i en liten bolle.
- 2Kjør melet, saltet og sukkeret i en food processor til det er godt blandet. Tilsett de 4 spiseskjeene kalde smør og kjør til smøret er i ertestore klumper og blandingen er sandaktig.
- 3Tilsett de 3 spiseskjeene frossent smør og kjør til det også er i ertestore klumper.
- 4Tilsett 5 spiseskjeer av eddikblandingen og kjør 2 eller 3 ganger til.
- 5Klem en liten mengde deig mellom fingrene. Hvis den ikke holder seg lett sammen, tilsett en ekstra spiseskje eddikblanding og kjør 3–4 ganger til. (Ikke la deigen komme helt sammen.)
- 6Hell deigen ut på en ren overflate og samle den til en klumpete ball; trykk den flatt til en skive, pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time eller over natten.
- 7På en melet overflate, kjevle ut deigen til en 12-tommers sirkel, ca. 1/4 tomme tykk.
- 8Tilpass den i en 20 cm paiform og klipp bort overflødig deig, slik at det er en 2,5 cm kant over kanten; sett av de resterende trimmene.
- 9Brett kantene under kanten og lag en dekorativ kant med en gaffel.
- 10Sett bunnen i kjøleskapet til den er fast, ca. 20 minutter.
- 11I mellomtiden, forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 12Dekk den kalde bunnen med aluminiumsfolie og fyll med paivekter eller tørre bønner.
- 13Stek til kantene er gyldne, ca. 15 minutter.
- 14Fjern folien og vektene; fortsett å steke til midten av bunnen er tørr og gyllenbrun, ca. 12 minutter.
- 15Avkjøl litt på en avkjølingsrist.
- 16Dekk eventuelle sprekker i bunnen med de resterende deigtrimmene før fyllet tilsettes.
- 17Forbered fyllet: Visp sammen sukker og mel i en middels stor bolle, og bryt opp eventuelle klumper av brunt sukker.
- 18Bland kremfløte og vanilje i en separat bolle og visp sakte inn i sukkerblandingen til den er jevn.
- 19Hell fyllet i den forberedte bunnen; stek til paien begynner å stivne rundt kantene, men fortsatt er litt røre i midten, ca. 40 minutter.
- 20(Dekk løst med aluminiumsfolie de siste 10 minuttene hvis bunnen blir for mørk.)
- 21Avkjøl til romtemperatur på en avkjølingsrist, og sett deretter i kjøleskapet til den skal serveres.
- 22Sikt over melis før servering.
- 23Fotograf: Tim Klein