Kremete potetmos med ost

Kremete potetmos med ost

Lær hvordan du lager kremete og ostefylte mashed potatoes med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til middagen eller festbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ½ pund Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i fire
  • 3 kvister fersk rosmarin
  • 2 fedd hvitløk, skrellet og knust
  • Kosher-salt
  • 1 ½ kopper kremfløte, varmet
  • ¼ kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 16 unser fersk mozzarella, revet
  • 1 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene, rosmarin og hvitløk i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Tilsett en håndfull salt og kok opp over middels høy varme. La det koke til potetene er møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet og fjern rosmarinstilkingene.
  2. 2Mens du fortsatt har kjelen på varmen, press potetene og hvitløken gjennom en potetpresse. Tilsett den oppvarmede fløten og olivenoljen. Sett kjelen tilbake på svak varme og rør alt godt sammen med en slikkepott. Tilsett mozzarella, parmesan og 1/2 teskje salt, og fortsett å røre til blandingen er varm, osten er smeltet, og potetene nesten har en trådig konsistens – dette tar ca. 5 til 10 minutter. Server varm.