
Banan- og squashbrød
oppskrift på banan- og squashbrød som er saftig, sunt og enkelt å lage. perfekt som frokost eller mellommål, med minimal innsats og mye smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 egg
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 2/3 kopp pakket brunt sukker
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 kopp revet zucchini
- 2 bananer, most
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 3 1/2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje malt kanel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 1/2 kopp tørkede tranebær
- 1/2 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel to 8x4 tommers brødformer.
- 2I en stor bolle, pisk eggene til de er lyse gule og skummende. Tilsett olje, brunt sukker, hvitt sukker, revet zucchini, bananer og vanilje; bland godt sammen. Rør inn mel, kanel, bakepulver, natron og salt. Vend inn tranebær og nøtter. Fordel røren jevnt i de to forberedte brødformene.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. La kaken avkjøle i brødformene på en avkjølingsrist før den tas ut og serveres.