Banan- og squashbrød

Banan- og squashbrød

oppskrift på banan- og squashbrød som er saftig, sunt og enkelt å lage. perfekt som frokost eller mellommål, med minimal innsats og mye smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 egg
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 2/3 kopp pakket brunt sukker
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 kopp revet zucchini
  • 2 bananer, most
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 3 1/2 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 1/2 kopp tørkede tranebær
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel to 8x4 tommers brødformer.
  2. 2I en stor bolle, pisk eggene til de er lyse gule og skummende. Tilsett olje, brunt sukker, hvitt sukker, revet zucchini, bananer og vanilje; bland godt sammen. Rør inn mel, kanel, bakepulver, natron og salt. Vend inn tranebær og nøtter. Fordel røren jevnt i de to forberedte brødformene.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. La kaken avkjøle i brødformene på en avkjølingsrist før den tas ut og serveres.