Kakebok: Sukkerkaker
Lær hvordan du lager deilige sugar cookies i cookie jar-stil med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller gave. Enkel å lage, flott resultat!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. Lag i lag i glass:
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 4 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 3/4 teskje malt muskatnøtt
- 2. Bland de tørre ingrediensene:
- 1 kopp smør, romtemperert
- 1 egg
- 1/2 kopp rømme
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Bland melet med bakepulver, natron, salt og muskatnøtt. I et rent, 1-liters glasskrukke med bred åpning, lagre det hvite sukkeret først, deretter melet og blandingen. Press det godt sammen og forsegling. Fest et kort med følgende instruksjoner:
- 2"I en stor bolle, pisk 1 kopp romtemperert smør til det er lyst og luftig. Bland inn 1 egg til det er godt blandet. Tilsett 1/2 kopp rømme og 1 teskje vanilje, og bland på lav hastighet. Gradvis tilsetter du innholdet fra krukken og blander til det er godt innarbeidet. Pakk deigen inn i plastfolie eller aluminiumsfolie og la den hvile i kjøleskapet i flere timer eller over natten. Ta deigen ut av kjøleskapet. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Kjevle ut den kalde deigen på en lett melet overflate og stikk ut ønskede former. Legg dem på et ugredd stekebrett og stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) til kantene er gyldne, ca. 10–12 minutter."